Politie Midden- en West Brabant

Persberichten

Oosterhout, 06-05-2009

Gevaarlijk WO II granaat onschadelijk gemaakt

WAALWIJK: De komst van de politie was in de namiddag van dinsdag 5 mei gewenst op het Europaplein in Waalwijk. Twee knullen (16) hadden in de Loonse & Drunense Duinen een oude granaat gevonden en mee naar huis genomen. De ouders vonden het echter niet vertrouwd en waarschuwden de politie. Een explosieven-expert van de politie Midden en West Brabant stelde vast dat het wantrouwen van de ouders gegrond was. Hij lichtte meteen het Explosieven Opruimings Commando in, dat, na een
omschrijving van het projectiel, meteen ter plaatse kwam.
Het bleek te gaan om een Engelse pantsergranaat uit de Tweede
Wereldoorlog. Het projectiel had een lengte van ongeveer 40 cm lang en een doorsnede van ongeveer 9 á 10 cm.
De ontstekingskop was afgebroken en het explosief was zwaar geroest. De granaat was zeer onstabiel was en zou bij iedere beweging of schok af kunnen gaan. De experts wilden dan ook de granaat het liefst niet verplaatsen vanwege het ontploffingsgevaar. Besloten werd om het projectiel in de directe omgeving tot detonatie te brengen. Hierop is het explosief met uiterste voorzichtigheid vervoerd naar een
braakliggend terrein aan de Drunenseweg. Daar is de bom omstreeks 20.00 uur tot ontploffing gebracht. Vanuit educatief en pedagogisch oogpunt mochten de twee jongens daarbij aanwezig. Op die manier konden ze zelf zien wat een dergelijke granaat teweeg kan brengen.

De politie waarschuwt voor dit soort gevaarlijke omstandigheden. Bij de vondst van een onbekend projectiel is het advies om het voorwerp niet aan te raken of op te pakken en beslist niet mee te nemen. Het verzoek is om de vindplaats onopvallend te markeren, zodat het explosief later terug te vinden is. Informeer daarna meteen de politie.

Meisje (10) geschept door auto

KAATSHEUVEL: Een 10-jarige meisje uit Kaatsheuvel is dinsdagmiddag 5 mei gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het kind stak rond 17.30 uur op haar fiets de Markstraat over. Ze kwam daarbij tussen twee geparkeerde auto's uit. Een 24-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel kon het meisje niet meer ontwijken en er volgde een aanrijding. Het slachtoffertje is meegenomen door de ambulancepersoneel en vervoerd naar het
Twee Stedenziekenhuis te Tilburg. Haar precieze verwondingen zijn niet bekend bij de politie.

Politie onderzoekt overvalpoging

DONGEN: Woensdagmorgen 6 mei vond omstreeks 11.00 uur een gewapende overvalpoging plaats in een woning aan de Zuivelstraat in Dongen. Volgens de gedupeerden was er sprake van twee overvallers, die onverwacht en onuitgenodigd in de woning stonden. De drie aanwezige personen werden bedreigd met een handvuurwapen. Er is niet geschoten of iemand op ander wijze gewond geraakt. Er werd ook niets
buitgemaakt. De politie heeft het vermoeden dat e.a. te maken heeft met een langlopend conflict, waarbij verdachten en slachtoffers mogelijk bekenden zijn van elkaar.

Aan 1.921 deelnemers van SMS-Alert werd direct na de melding een sms-bericht verzonden met het verzoek naar de daders uit te kijken. Het zou gaan om twee blanke mannen, in het zwart gekleed en voorzien van bivakmutsen. Ze zijn na het misdrijf te voet gevlucht in de richting van de Hoge Ham. De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Inbrekers raken vluchtauto kwijt

ALMERK: Op dinsdagavond 6 mei 2009 werd er ingebroken in een de shop van een benzinestation aan de De Sjersestraat. De inbraakmelding kwam om 23.30 uur binnen. Een sleutelhouder ging meteen polshoogte nemen en zag drie daders in de shop. Hij bedacht zich geen moment en sprong in de gereedstaande vluchtauto en reed er mee weg. Het voertuig stond met draaiende motor klaar en onbeheerd bij de shop. De drie inbrekers maakten zich op dat moment snel uit de voeten. Ze waren vermoedelijk uit op de sigaretten voorraad uit de tankshop. De sleutelhouder leverde de vluchtauto bij de politie in. Het bleek een gestolen bestelbus te zijn. De Opel Vivaro was recent (2 mei jl.) gestolen in Alphen aan de Rijn. Op basis van de aangifte en de aangetroffen sporen stelt de politie een nader onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietster (16) raakt gewond bij aanrijding

GIESSEN: De politie behandelde dinsdagmiddag 5 mei om 17.30 uur een verkeersongeval in Giessen. Op de kruising Hogelandstraat / Burgstraat / Den Heuvel had een 16-jarige bromfietster vermoedelijk geen voorrang verleend aan een bestelauto. Het slachtoffer was na de botsing op het wegdek terecht gekomen. Ze was bij kennis maar klaagde over pijn aan haar hoofd en nek. Ze per ambulance naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem vervoerd voor nader medisch onderzoek. Het slachtoffer is 16-jaar en afkomstig uit Brakel. De bestuurder van de bestelauto betrof een 42-jarige man uit Rijswijk.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-05-2009 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |