KNHS


Internationale dressuurtop komt naar Weert
6 mei 2009
impressiefoto ICH Weert

Van 7 tot en met 10 mei 2009 zal door Dressuur- en Springstal "De IJzeren Man" te Weert het Internationaal Concours Hippique Weert georganiseerd worden. Tijdens ICH Weert zullen er internationale dressuurrubrieken verreden gaan worden voor de junioren, de young riders en de klasse pony's D-Z2.

De startende amazones en ruiters die afkomstig zijn uit diverse landen zullen over vier dagen strijden om wie zich de beste mag noemen van deze internationale wedstrijd. De deelnemers zijn afkomstig uit onder andere Nederland, Denemarken, Italië, Noorwegen, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk en diverse andere Europese landen.

Nederlandse toppers
Ook de Nederlandse toppers van de Young Riders, Junioren en Ponys DZ-II verschijnen in Weert aan de start. Onder andere: Marrigje van Baalen. Lotje Schoots en Diederik van Silfhout bij de Young Riders. Angela Krooswijk, Michelle van Lanen en de Limburgse favoriet Danielle Houtvast uit Beek bij de Junioren. Tot slot bij de ponys de favoriet uit Weert zelf Antoinette te Riele die bij de IJzeren Man haar thuisbasis heeft en de uit het aangrenzende Brabantse Heeze en Lierop afkomstige Anne Meulendijks en Dana van Lierop.

Observatiewedstrijd
Voor de ponys is deze wedstrijd tevens een observatiewedstrijd voor deelname aan het EK 2009. Bondscoach voor de ponys Christa Laarakkers zal dan ook in Weert aanwezig zijn om de verrichtingen van de A en B kaderleden te observeren.

Programma
Op donderdagmiddag 7 mei zal gestart worden met de teamtest voor de Ponys en Junioren. Op vrijdagmorgen 8 mei staat deze teamtest voor de Young Riders op het programma gevolgd door de individuele testen voor Ponys en Junioren op vrijdagmiddag.
Zaterdag 9 mei staat in het teken van de kleine Finales voor de Ponys en Junioren en de individuele test voor de Young Riders. Op de afsluitende zondag 10 mei wordt eerst de kleine Finale verreden voor de Young Riders. Zondagmiddag worden alle finales verreden voor de Ponys, Junioren en Young Riders die zal bestaan uit een Kür op muziek.