Gemeente Breda

53 aanvragen voor Hart voor je buurt gehonoreerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 april jongstleden aan de initiatiefnemers van 53 projecten een bijdrage van `Hart voor je buurt' toegekend.

Deze plannen zijn gehonoreerd omdat ze een bijdrage leveren aan een prettige, leefbare en veilige woonomgeving. Daarnaast stimuleren de projecten bewoners om hieraan mee te doen. De gehonoreerde plannen zijn samen goed voor bijna EUR 110.000,-. Per jaar is EUR 220.000,- beschikbaar, te verdelen over drie rondes.

In totaal zijn in deze (maart)ronde 60 nieuwe ideeën ingediend en twee eerder aangehouden aanvragen alsnog beoordeeld. Conform het advies van het onafhankelijke comité Hart voor je buurt, heeft het college besloten 53 projecten geheel of gedeeltelijk toe te kennen. Eén verzoek is aangehouden en wordt behandeld in de volgende ronde en één aanvraag is door de indiener ingetrokken. De overige zeven aanvragen sluiten niet voldoende aan bij de doelstellingen van Hart voor je buurt en zijn daarom afgewezen.

In deze ronde zijn vooral ideeën voor straat- en buurtfeesten toegekend. Daarnaast zijn diverse verzoeken voor speeltoestellen gehonoreerd en draagt Hart voor je buurt financieel bij aan allerlei activiteiten zoals een verwendag in verzorgingstehuis Westerwiek en een open dag van kinderboerderij Breda-Noord.

De 53 gehonoreerde plannen zijn als volgt verdeeld over de stad: 6 aanvragen in het centrum (alle buurten binnen de singels en de Stationsbuurt), 5 in Noord-West (Haagse Beemden en Prinsenbeek), 7 in Noord-Oost (Hoge Vucht, Doornbos, Linie, Belcrum en Teteringen), 9 in Zuid-West (Boeimeer, Heuvel, Tuinzicht, Westerpark, Princenhage) en 26 in Zuid-Oost (Driesprong, Brabantpark, Heusdenhout, Blauwe Kei, Ypelaar, Zandberg-Oost, Zandberg-West, Ginneken, Ulvenhout en Bavel).

Volgende ronde
Ideeën en aanvragen voor de volgende beoordelingsronde kunnen tot 15 mei 2009 ingediend worden. Belangstellenden kunnen terecht op www.hartvoorjebuurt.nl of contact opnemen met de coördinator Hart voor je buurt, mevrouw M. van de Wouw, telefoon (076) 529 32 78, email: hartvoorjebuurt@breda.nl.

Hart voor je Buurt is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de Gemeente Breda. Het stimuleert bewoners om een prettige, leefbare en veilige woonomgeving tot stand te brengen. Hart voor je buurt subsidieert `kleinschalige projecten met grootschalige sociale contacten' in straten, buurten en wijken met maximaal
EUR 5.000,-. Voorwaarde is dat projecten op korte termijn gerealiseerd kunnen worden.