Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


1

> Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag
platform VVVO Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 t.a.v. de heer R. van der Kraats 2500 BJ Den Haag Tuinbouwstraat 30a www.minocw.nl 9717 JJ GRONINGEN

Onze referentie DL/B/118867

Uw brief van 26 februari 2009

Datum 29 april 2009
Betreft betrokkenheid platform VVVO bij Stichting van het Onderwijs

Geachte meneer Van der Kraats,
Op 26 februari jl. heeft u mij een brief gezonden waarin u mij vraagt waarom het platform VVVO tot op heden niet betrokken is geweest bij de oprichting van de Stichting van het Onderwijs.

In haar advies LeerKracht! stelt de commissie Leraren voor om te komen tot een orgaan voor geĂŻnstitutionaliseerd overleg tussen werkgeversorganisaties, vakbonden en de overheid op strategisch niveau. In het Actieplan Leerkracht van Nederland onderschrijf ik dat het goed zou zijn als een dergelijk platform er komt. Ik ben van mening dat het goed zou zijn als de Stichting leraren en de beroepsgroep van leraren nauw zou betrekken bij haar overleg.

In de brief aan de Tweede Kamer heb ik aangegeven dat werkgevers- en werknemersorganisaties het idee hebben opgepakt: zij zijn momenteel in overleg over de oprichting van een Stichting van het Onderwijs. De wijze waarop men de betrokkenheid van de beroepsgroep organiseert is een zaak van de sociale partners.

In het overleg dat met sociale partners wordt gevoerd over de oprichting van de Stichting staat het belang van betrokkenheid van de beroepsgroep op de agenda. Daarnaast raad ik u aan contact op te nemen met de kwartiermaker van de stichting, Jan Franssen over uw vraag waarom het platform VVVO tot op heden niet betrokken is geweest bij de oprichting van de stichting van het onderwijs.

Hoogachtend,

dr. Ronald H.A. Plasterk
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

a
na 1 van 1 Pagi