Gemeente Hoorn

Ruimte voor alle kinderen in Huttendorp Hoorn

In augustus kunnen alle kinderen die zich hebben opgegeven voor het Huttendorp in Hoorn mee doen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dit jaar 8.000 euro extra uit te trekken, zodat meer kinderen mee kunnen doen. Voorgaande jaren waren er altijd meer aanmeldingen dan plaatsen.

Jaarlijks organiseert Stichting Netwerk een huttendorp op het HRTC-terrein aan de Holenweg voor kinderen uit Hoorn. Ieder jaar is het aantal aanmeldingen groter dan het aantal kinderen dat mee kan doen. Via een loting worden de 600 gelukkige deelnemers geselecteerd. Om een groter aantal kinderen plaats te bieden, heeft Stichting Netwerk de mogelijkheden voor uitbreiding onderzocht.

Op de huidige locatie is voldoende ruimte voor uitbreiding. Hiervoor is wel een aantal aanpassingen nodig, zoals meer begeleiders, uitbreiding van het sanitair en extra slaapgelegenheid voor de begeleiders. Om tegemoet te komen in de extra kosten die hiermee gepaard gaan, heeft het college 8.000 euro extra beschikbaar gesteld voor 2009. Na afloop van het Huttendorp wordt de uitbreiding geëvalueerd. Dan wordt ook gekeken naar een structurele oplossing voor het capaciteitsprobleem van het Huttendorp.

Van 3 tot en met 7 augustus kunnen kinderen tussen zes en twaalf jaar hutten bouwen en spelletjes doen. Alle activiteiten vinden plaats rondom het thema Huttendorp en de magische stenen van Kadasj. Laatste wijziging van deze pagina: 6 mei 2009