Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 06-05-2009

Kabeldief aangehouden in Bergen op Zoom

HOOGERHEIDE: De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in verband met de diefstal van koperen kabels.

Agenten kregen maandagavond omstreeks 21.45 uur een melding dat een toezichthouder had gezien dat op de Antwerpsestraatweg twee mannen koperen kabels hadden weggenomen. Deze kabels zorgden voor de
tijdelijke verlichting van een fietspad. Door de diefstal was de stroom uitgevallen. Er zijn ter plaatse bouwwerkzaamheden, waardoor de stroomvoorziening tijdelijke bovengronds verloopt. De
toezichthouder zag dat twee mannen bezig waren met het weghalen van stroomkabels. De daders die zich kennelijk betrapt voelden sprongen in hun bestelauto en reden snel weg. Hierbij werd nog schade gereden, omdat de bestelauto de afzetbakken van het fietspad reed. Er bleek over en lengte van totaal 125 meter kabel te zijn weggenomen. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie omdat er geen verlichting meer was op het fietspad.

De politie heeft dankzij het feit dat de getuige het kenteken
genoteerd had, de auto gisteravond nog in Bergen op Zoom in de wijk Zeekant getraceerd. De auto werd naar het bureau getakeld.
Gisterenmiddag meldde de bestuurder zich. Hij heeft de diefstal toegegeven. Hij handelde uit financiële nood. De politie stelt een vervolgonderzoek in naar de mededader.

Arrestatie voor huiselijk geweld

STEENBERGEN: De politie heeft vannacht, de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 00.20 uur een 43-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn vrouw met wie hij in scheiding ligt in haar gezicht hebben geslagen.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van een vrouw dat ze door haar man geslagen en geschopt was. Hij was naar buiten gegaan, waarna ze snel de deur op slot had gedaan. Agenten troffen de man bij de bushalte aan de Franseweg aan. Hij werd aangehouden. Hij vertelde dat zijn vrouw hem tijdens een ruzie gekrabd had en hem een kopstoot had gegeven. Zijn vrouw had echter zichtbaar letsel aan beide armen en onder haar linkeroog.

Winkeldievegge krijgt 130 euro boete

ROOSENDAAL: Een 48-jarige Roosendaalse is dinsdagmiddag in een supermarkt op de Roselaar betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had een pot oploskoffie en een pak koffiemelk in haar tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Ze heeft een boete van 130 euro gekregen. Ze heeft deze boete direct na haar vrijlating voldaan.

ROOSENDAAL : Gistermiddag werd in een warenhuis aan de Dokter
Brabersstraat ook een 44-jarige Roosendaalse betrapt op
winkeldiefstal. Ze had twee T-shirts, 3 brillenkokers, 1 kassaboek en een pullover gestolen. Ze had ze in haar tas gedaan en niet bij de kassa afgerekend. De waarde van de gestolen spullen was 103 euro. De vrouw is ook in 2001 en 2005 betrapt op winkeldiefstal. Ze heeft een dagvaarding gekregen, ze moet zich op 21 juli 2009 bij de
politierechter verantwoorden.

Politie Bergen op Zoom houdt verkeerscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie van het district Bergen op Zoom heeft dinsdagmiddag op verschillende locaties in de stad verkeerscontroles gehouden. De agenten stonden op de Ericalaan, de Williamstraat, de Gentiaanstraat, de Guido Gezellelaan en de Wattweg. Er werden 21 bekeuringen uitgedeeld. Het grootste deel (9) was voor het niet dragen van de autogordels. Verder kregen mensen onder meer een bon vanwege het niet handsfree bellen (2) en het fietsen in verboden zone (6).

Politie onderzoekt diefstal boot + trailer

STEENBERGEN: Vanmorgen werd omstreeks 07.45 uur ontdekt dat er vanaf een bedrijfsterrein aan de Zilverhoek een boot inclusief trailer was gestolen. Deze trailer was voorzien van een disselslot, dat met grof geweld was afgebroken, het werd in de omgeving terug gevonden. Het gaat om een roeiboot, de naam en merk van het schip is VERANO, type 460.

Politie onderzoekt insluiping woning

FIJNAART: Gistermiddag heeft er een insluiping plaats gevonden in een woning aan de Boerendijk. Er kwam een auto de werf opgereden. De bestuurder stapte uit en vroeg aan de bejaarde bewoonster of die een haan aan hem wilde verkopen. Terwijl zij wat voer strooide zag ze plotseling twee jongens tussen haar huis en de schuur vandaan komen die in de auto van de man stapten. Daarna stapte die man ook snel in zijn donkerkleurige auto en reed weg. Bij nader onderzoek ontdekte de bewoonster zag er uit de woonkamer uit een lade wat contant geld was weggenomen. Het slachtoffer had geen signalement op kunnen nemen van de drie personen.

Gestolen auto in brand

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 04.30 uur aan de Ambrozijnberg een auto in brand gestoken. Het ging om een grijze Peugeot, waarvan op 27 april jl. aangifte gedaan was van diefstal vanaf de Enclaveberg. De brandweer heeft de brand geblust. De politie stelt een nader onderzoek in.

Team Mark en Dintel houdt hennepruimdag

HALDERBERGE / MOERDIJK: Het team Mark en Dintel heeft vandaag een hennepruimdag gehouden. Er werden drie hennepkwekerijen aangetroffen. De politie verrichtte vooronderzoek naar aanleidingen van meldingen aan Meld Misdaad Aoniem (0800-7000) en warmtemetingen.

In Klundert, aan de Pelikaan werden 283 volwassen planten en 2883 stekken aangetroffen;

In Oudenbosch aan het Groene Woud werden 50 planten aangetroffen;

In Hoeven aan de Oude Antwerpsepostbaan werden 325 planten en 418 stekken aangetroffen.

Er werd nagenoeg geen rand-apparatuur meegenomen, omdat deze niet aanwezig was. De planten en stekken zijn dezelfde middag nog
vernietigd.

Deze dag zijn geen aanhoudingen verricht, maar de betrokken mensen zullen later nog worden gehoord en zal tegen hen proces-verbaal worden opgemaakt.

Er waren geen huurpanden bij deze actie betrokken.

Politie Roosendaal onderzoekt waarschuwt ondernemers: 'Let op valse bankbiljetten van 50 euro in omloop'

ROOSENDAAL: De politie van Roosendaal stelt een onderzoek in naar aanleiding van het aanbieden van valse bankbiljetten van 50 euro in winkels op het Rosada Outletcenter. In tenminste drie winkels is zaterdag 2 mei jl. afgerekend met valse bankbiljetten van 50 euro. Gistermiddag werd ook aangifte gedaan door een kledingzaak in het centrum van Roosendaal. Daar werden op vrijdag 17 april jl. bij het opmaken van de kas maar liefst 13 valse bankbiljetten van 50 euro aangetroffen. De bankbiljetten zijn in alle gevallen in beslag genomen. De politie adviseert winkeliers om extra alert te zijn en bankbiljetten voor acceptatie op hun echtheid te controleren.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-05-2009 16:42 | © Regio Midden en West Brabant |