VVD



6-5-2009

Van Baalen opent Rotterdam-lobby in Europa

VVD-Tweede-Kamerlid en lijsttrekker bij de Europese verkiezingen Hans van Baalen heeft tijdens zijn werkbezoek aan Rotterdam het startsein gegeven voor de Rotterdam-lobby in Europa.

Voor geboren Rotterdammer Van Baalen is Rotterdam de economische trekker van Nederland. Wat goed is voor Rotterdam is goed voor Nederland. Van Baalen wil in september, wanneer in het Europees Parlement de woordvoerderschappen verdeeld zijn, met de Nederlandse politieke partijen in het EP met het bedrijfsleven, de haven en het college van Burgemeester & Wethouders van Rotterdam een Europese Rotterdam-strategie voor de komende 5 jaar afspreken. Ieder half jaar wil Van Baalen in Rotterdam terugkomen om de voortgang te bespreken.

Rotterdam heeft baat bij open grenzen, vrije concurrentie, veiligheid, milieu, infrastructuur en duurzaamheid op Europees niveau. Bij elke Europese maatregel moet worden bekeken of die goed voor Rotterdam uitpakt. Wat voor Rotterdam goed is, moet worden bevorderd. Wat voor Rotterdam slecht is, moet worden voorkomen. Het Rotterdamse Havenbedrijf, de ondernemersorganisatie Deltalinqs en individuele Rotterdamse ondernemers zegden hun steun aan het initiatief van Van Baalen toe, die zijn collega's bij de andere politieke partijen gaat uitnodigen.