PvdA Rotterdam


PvdA blij met honderden extra banen door komst datahotel

Wo 6 Mei 2009
PvdA blij met honderden extra banen door komst datahotel

De PvdA-fractie is blij met de gemeentelijke garantie aan de banken voor de komst van het nieuwe datahotel. De datahotels gaan de opslag van ontelbare hoeveelheden digitale gegevens van bedrijven en instellingen verzorgen. Zo is voor het gebruik van medische apparatuur van het Erasmus MC en het Maasstadziekenhuis belangrijk dat zij genoeg digitale opslagcapaciteit hebben. Met de bouw van de datahotels wordt voorkomen dat bedrijven en instellingen hun heil moeten gaan zoeken in Amsterdam of het buitenland.
Het geld is nodig voor de uitbreiding van de bedrijfsruimte en de aanschaf van supercomputers die de digitale gegevens moeten opslaan. Dankzij de gemeentelijke garantie zijn banken bereid om te investeren in de komst van een nieuw datahotel.
Met de komst van het datahotel worden honderden banen gecreëerd. De PvdA heeft zich altijd hard gemaakt voor de komst van het datahotel. Rotterdam moet er voor zorgen dat zij degene zijn, die de datahotels naar zich toe trekken. De datahotels zijn een noodzakelijke voorziening om de groei in bepaalde economische sectoren mogelijk te maken., aldus fractie-woordvoerder Leo Bruijn.