Gemeente Helmond


Start herinrichting Kasteeltuin

Vanaf vandaag start de herinrichting van de Kasteeltuin, waardoor deze meer onderdeel gaat worden van het centrum.

Aan de onderkant van de Traverse zijn de eerste contouren al te zien van het nieuwe tuinontwerp. De parkeerplaatsen aan de zijkant van de kasteeltuin zijn hierop vooruitlopend al aangelegd. In het ontwerp zijn verder twee paden opgenomen die daar heel vroeger ook al lagen. Beide paden lopen richting het kasteel. Daardoor wordt meer openheid gecreëerd, waardoor een betere verbinding ontstaat tussen het kasteel met de tuin en het winkelgebied. De kasteeltuin wordt groter en kan zo ook meer worden gebruikt voor activiteiten. Eerder dit jaar zijn er al planten uit de tuin gerooid, voorafgaand aan het broedseizoen.

Kwaliteitsimpuls in drie fasen

Met het project De kwaliteitsimpuls Traverse moet de Traverse een fikse opknapbeurt krijgen. Het project kent in totaal drie fasen. Het opnieuw inrichten van de kasteeltuin is de tweede fase van het project. De eerste fase van het project, het verbeteren van de onderkant, is afgerond. De onderkant van de Traverse is al meer open en transparant geworden. Aan de onderkant van de Traverse wordt nog nieuwe verlichting aangebracht, waardoor een sfeervol beeld ontstaat en de openheid nog meer wordt benadrukt. Beide werkzaamheden worden voor de bouwvakantie 2009 afgerond.

In de tweede helft van 2009 krijgt de bovenkant van de Traverse een kwaliteitsimpuls. Voor het einde van het jaar moet deze derde en laatste fase van het project zijn afgerond.