Stadsdeel Zeeburg


---

Samen naar school op IJburg

6 mei 2009
In januari van dit jaar is de projectgroep Samen naar school op IJburg gestart om te kijken of de toenemende segregatie op de basisscholen van IJburg kan worden tegengegaan. De voorkeur gaat uit naar een situatie waarin deze basisscholen een evenwichtige samenstelling van kansarme en kansrijke kinderen hebben.

samennaarschool.jpg (22 Kb)

Communicatie van belang
De projectgroep heeft ervaren dat het contact met ouders en betrokkenen heel belangrijk is. Daarom hebben de leden van de projectgroep ook veel overleg gevoerd, met ouders, schooldirecteuren, medezeggenschapsraden, schoolbestuurders en politici. Alle ouders op IJburg hebben de nieuwsbrief `Samen naar school op IJburg' gekregen, waarin concrete informatie over het project stond. De projectleider houdt een wekelijks spreekuur op IJburg.

Zorgvuldige procedure
De meeste schoolbestuurders uit de projectgroep hebben onlangs aangegeven dat zij willen beginnen met een centrale aanmelding en plaatsing van nieuwe vierjarigen en zij-instromers op IJburg. De projectgroep werkt nu aan de afronding van een haalbaar plan. De schoolbesturen moeten allen hiermee instemmen. Vervolgens leggen de schoolbesturen het voorgenomen plan voor aan de medezeggenschapsraden van de basisscholen. Zij moeten dan advies of instemming verlenen voor het schoolbestuur het plan kan vaststellen en uitvoeren.

Belangen
Het definitieve plan zal dus met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en afweging van álle belangen, met name de belangen van ouders en kinderen, worden behandeld. De termijn voor het afronden van de inspraak is als alles vlot verloopt september/oktober 2009.

Hoe nu verder?
Mocht het komen tot een nieuwe, herziene aanpak, dan zal deze pas op z'n vroegst begin 2010 kunnen ingaan. De schoolbestuurders zijn het erover eens dat de gedane toezeggingen aan ouders voor het inschrijven van hun kind op een basisschool op IJburg worden gehonoreerd. Zodra er meer nieuws is over de inhoud van het definitieve plan, worden alle betrokkenen geïnformeerd via een tweede nieuwsbrief.

Projectgroep Samen naar school op IJburg

samennaarschoolopijburg.jpg (21 Kb)

---