Stadsdeel Zeeburg


---

Geslaagd straatvoetbaltoernooi

6 mei 2009
Ondanks enkele regenbuien tussendoor werd het traditionele straatvoetbaltoernooi op 5 mei in de Indische Buurt weer een groot succes. Maar liefst veertig teams streden om de hoogste prijzen. De kinderen voetbalden met veel inzet en grote passie. Eigenlijk was het prima voetbalweer.

vrouwenvoetbal.jpg (32 Kb)

Humberto Tan én Edgar Davids op bezoek
De prijzen werden uitgereikt door stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik, de voorzitter van de straatvoetbalbond Humberto Tan en ambassadeur van het straatvoetbal Edgar Davids. Zij prezen het toernooi, het spelplezier van de kinderen en de goede organisatie.

humberto.jpg (26 Kb)

Van alles te doen
Op het veld naast de wedstrijden waren andere leuke activiteiten te doen en te bewonderen, zoals de voetbalclinics, rapoptredens, het pannadome, de kidscorner en een deejay.

Voetbal verbindt
Straatvoetbal verbindt mensen en draagt daardoor bij aan de leefbaarheid van buurten. Het maakt jongeren letterlijk en figuurlijk actiever en laat ze participeren in een samenleving die multicultureel is. Daarmee is straatvoetbal het perfecte instrument om integratie en sociale binding te vergroten en jongeren een gevoel van eigenwaarde en geloof in eigen kunnen te geven. Een positief zelfbeeld leidt vaak tot een groter sociaal besef.

Hulde voor de vrijwilligers!
Veel lof en hulde werd uitgesproken voor de vele vrijwilligers, die ervoor zorgden dat het toernooi vlekkeloos verliep. Ook de ouders van de vele kinderen spraken hun dank en bewondering uit. Het was wederom een geslaagd 5 mei toernooi: op naar volgend jaar!

vrijwilligers.jpg (34 Kb)

---