Gemeente Utrecht

Stadhuis toont foto's Utrechtse kinderen over hun wijk

Kinderen met fotocamera's, inspirerende voorbeelden en goede begeleiding. Ziehier de ingrediënten van de fototentoonstelling 'Roadtrip Reprise', in mei in het stadhuis te zien. Utrechtse basisschoolleerlingen gingen hun wijk in en brachten die in beeld.

Ruim 250 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van tien Utrechtse basisscholen gingen hun wijk in, gewapend met een camera, een educatief programma en een vakdocent van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Doel: leren nadenken over het verhaal dat een foto vertelt en deze kennis zelf in praktijk brengen. 'Wat wil je over je wijk vertellen en hoe doe je dat?" De kinderen gingen op pad aan de hand van educatief materiaal van FOTODOK, een organisatie die in Utrecht een vaste tentoonstellingsruimte voor documentaire fotografie wil realiseren. In het najaar van 2008 organiseerde de stichting in de openbare ruimte van het Domplein 'Roadtrip Utrecht', waarbij gerenommeerde fotografen als Martijn van de Griendt, Dana Lixenberg, Rob Huibers, Koos Breukel, Anoek Steketee en Ivo van der Bent hun fotografische visie op een Utrechtse wijk gaven. Met deze inspiratiebronnen in het achterhoofd maakten de kinderen hun eveneens bijzondere foto's.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 6 mei tot en met donderdag 28 mei 2009.