Politie Hollands Midden Rijnsburg Politie zoekt vernieler auto

De politie is op zoek naar de vernieler van een bestelbusje. Zaterdag 2 mei rond 13.00 uur parkeerde de bestuurder, een man uit Noordwijk, zijn auto op het Noordeinde tegenover de brandweerkazerne. Een kwartier later kwam hij bij zijn auto terug, zag dat een ruit was vernield, de handrem van de auto was gehaald en de auto was verplaatst en dat er een deuk in het plaatwerk was geschopt. Het door de politie ingestelde onderzoek heeft tot op heden nog geen dader opgeleverd. De politie hoopt dat er mensen zijn geweest die de vernieling hebben zien gebeuren of andere informatie hebben die tot de aanhouding van de dader kan leiden. Mensen kunnen contact op nemen met de politie in Rijnsburg via 0900-8844.

Leiden Auto te water

Een 30 jarige vrouw uit Leiden reed woensdag 6 mei rond 09.25 uur met haar auto het water langs de Smaragdlaan in nadat zij onwel was geworden. Mensen die toevallig langs liepen haalden haar daar uit. Zelf wist de vrouw nergens meer van. Voor onderzoek werd zij overgebracht naar het LUMC. Daar werd een buil en een hersenschudding vastgesteld.

Nieuwerbrug Inbraak in woning Op maandag 4 mei is er tussen 08.00 en 16.30 uur ingebroken in een woning in Nieuwerbrug. De daders hebben de achterdeur van de woning opengebroken en zijn er vandoor gegaan met een hoeveelheid kleding, een televisie en DVD-recorder, alsmede geld en sieraden. Opvallend bij deze inbraak is dat er een witte stationauto met een "verhoogd dak" bij gesignaleerd is met witte kentekenplaten. De politie vraagt aan getuigen van deze inbraak zich te melden, evenals mensen die meer informatie over deze auto hebben.

Verder is het bij het Politieteam Bodegraven-Reeuwijk opgevallen dat er vaak deuren van woningen niet op het nachtslot worden gedaan, waardoor deze eenvoudig van buitenaf kunnen worden geopend. In Bodegraven en Reeuwijk hebben inbrekers daardoor opvallend makkelijk in de nacht hun slag kunnen slaan. Goederen die van buitenaf in het zicht lagen, onder andere laptop en damestassen, werden bij deze inbraken ontvreemd.

Gouda Aangehouden voor beledigen agenten De politie heeft woensdag 6 mei rond 11.50 uur een 35 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man vond het nodig om agenten die op het Ronssepad bezig waren met hun werk te beledigen. Hij fietste langs en met luide stem riep hij naar ze. De agenten besloten om direct in te grijpen en hielden hem aan. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen om te verschijnen voor de rechter.