Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Buurtrestaurant Flevohuis blijft open

Buurtrestaurant Flevohuis blijft open


06-05-2009 * Het restaurant van het Flevohuis in Zeeburg blijft ook in de zomermaanden voor ouderen geopend. Die toezegging heeft SP-raadslid Carlien Boelhouwer woensdag losgekregen van wethouder Vos. "Voor tientallen ouderen is dit een belangrijke buurtvoorziening. Het is fantastisch dat ze daar ook deze zomer gegarandeerd gebruik van kunnen maken", aldus Boelhouwer.
Carlien Boelhouwer
Door verlaging van stedelijke en landelijke subsidies zag het Flevohuis aan de Kramatweg zich eerder dit jaar genoodzaakt te bezuinigen. De sluiting van het restaurant deze zomer was een van die voorgenomen bezuinigingen. Dat was zuur voor veel ouderen in de Indische buurt die vaak een of twee keer per week in het restaurant gaan eten. Boelhouwer: "In de zomer zijn veel kinderen van deze mensen op vakantie. Het buurtrestaurant is juist dan een plek voor sociaal contact voor deze mensen."

Zowel in stadsdeel Zeeburg als in de gemeenteraad pleitte de SP ervoor de deuren van het restaurant deze zomer open te houden. Met succes, zo bleek uit de woorden van wethouder Vos woensdag: "Het buurtrestaurant van het Flevohuis gaat deze zomer niet dicht. Daar ga ik voor zorgen."