Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatica biedt integratie met Hitachi Content Archive Platform

~ Leidende data archiverings- en storage-oplossingen geïntegreerd waardoor klanten kostenefficiënt kunnen omgaan met alsmaar strenger wordende data retentie-eisen ~

Nieuwegein, 6 mei 2009 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratiesoftware en -diensten, heeft bekend gemaakt dat zijn data archiveringsoplossing, recent aangekocht door de overname van Applimation, gecertificeerd is om te gebruiken met het Hitachi Content Archive Platform. Door deze integratie bieden Informatica en Hitachi hun klanten een kostenefficiënte manier om bedrijfskritische informatie te archiveren, op te slaan en terug te halen.

"In een tijd waarin data belangrijker zijn dan ooit, hebben ondernemingen te maken met krimpende IT-budgetten", aldus Adam Wilson, general manager, ILM, Informatica.. "De groeiende hoeveelheid transacties in combinatie met verscherpte vereisten wat betreft het bewaren van gegevens, heeft geleid tot hogere uitgaven aan hardware, databases en packaged applicaties. Meer dan ooit, wenden organisaties zich tot data archivering om de meest kostenefficiënte IT-infrastructuur te vinden om informatie te beheren."

Informatica Data Archive biedt klanten een breed productportfolio om kostenefficiënt de data lifecycle te beheren; van data archivering tot wanneer een oude applicatie wordt verwijderd. Het product heeft de meest complete accelerators om het archiveren van packaged applicaties te automatiseren. Deze out-of-the-box-oplossing ondersteunt honderden modules binnen applicaties zoals SAP, Oracle, PeopleSoft en Siebel. Het product ondersteunt ook aangepaste applicaties die ontwikkeld zijn met de grootste RDBMS- en legacy mainframesystemen.

Het Hitachi Content Archive Platform biedt een actieve archiveringsomgeving - een single online repository die het behouden van, zoeken naar en terughalen van gestructureerde en ongestructureerde data binnen diverse contenttypes mogelijk maakt, gebaseerd op unieke SAN-architectuur (SAN Attached Array of Independent Nodes). Het Content Archive Platform gebruikt Hitachi storage en archiveringssoftwaremogelijkheden voor een hoge beschikbaarheid, goede performance en multi-petabyte schaalbaarheid.

Samen zorgen Informatica en Hitachi voor een lagere TCO door historische data efficiënt te archiveren en garanderen zij continue compliance door middel van veelomvattende e-discovery-mogelijkheden. De geïntegreerde oplossing biedt:


· Out-of-the-box accelerators die de inrichting en archivering van gestructureerde data automatiseren


· Ondersteuning voor SAP, Oracle, PeopleSoft, Siebel, mainframe en aangepaste applicaties


· Applicatie-onafhankelijk terugzetten van gearchiveerde informatie


· Consolidatie van gestructureerde en ongestructureerde informatie in een gezamenlijk, hoog schaalbaar archief


· Beleid ten aanzien van retentie, beveiliging en het niet meer kunnen veranderen van data

"Omdat steeds meer bedrijven te maken krijgen met een toenemende hoeveelheid bedrijfsdata, is het van cruciaal belang dat zij niet alleen storageproblemen kunnen aanpakken, maar dat zij ook applicatie-onafhankelijke toegang hebben tot een grote hoeveelheid originele gestructureerde en ongestructureerde data, gericht op e-discovery en risk mitigation", aldus Marc Trimuchat, senior director, Global Business Development and Alliances bij Hitachi Data Systems. "De integratie van Informatica Data Archive met het Hitachi Content Archive Platform, biedt data optimalisatie in het archief en maximaliseert de beschikbare ruimte binnen het archiving storagesysteem. Deze combinatie stelt een onderneming in staat haar applicatie-infrastructuur te beheren met een betere ROI."

Bezoek voor meer informatie over Informatica's ILM technologie: http://www.informatica.com/news_events/Pages/applimation.aspx

(478 woorden)



Ingezonden persbericht