Ingezonden persbericht


Micro Focus kondigt sterke resultaten aan; aangepaste EBITDA stijgt naar verwachting met 30 procent

Twee belangrijke overnames versterken positie op markt voor applicatietests en Automated Software Quality (ASQ) met waarde van 2 miljard dollar

Hoofddorp, 6 mei 2009 â¤* Micro Focus(TM) (LSE.MCRO.L) geeft een verwachte update van de resultaten van het boekjaar 2009, dat liep tot 30 april 2009. Het bedrijf had een sterk vierde kwartaal en tweede half jaar. De aangepaste EBITDA voor het gehele boekjaar 2009 komt naar verwachting uit tussen 115 miljoen dollar en 117 miljoen dollar. Dit komt neer op aangepaste EBITDA-marges van ongeveer 42 procent, een stijging van 38,8 procent ten opzichte van het vorige boekjaar (boekjaar 2008: 88,5 miljoen dollar).

De omzet van de gehele groep stijgt naar verwachting met 20 procent ten opzichte van vorig boekjaar (2008: 228,2 miljoen dollar). Exclusief overnames verwacht de groep bij een constante wisselkoers een omzetgroei van dubbele cijfers in kernactiviteiten. De kasbalans was op 30 april 2009 ongeveer 70 miljoen dollar.

Micro Focus heeft ook een bod gedaan voor de overname van Borland Software Corporation. Daarnaast heeft het bedrijf een overeenkomst getekend voor de overname van de applicatietest- en Automated Software Quality-activiteiten (ASQ) van Compuware Corporation. Deze overname is inclusief alle gerelateerde klantcontracten, de sales-, support- en ontwikkelinfrastructuur en alle medewerkers. Door de overname van Borland en de applicatietest- en ASQ-activiteiten van Compuware krijgt Micro Focus een marktleiderpositie in de markt voor applicatietests en ASQ. Deze markt vertegenwoordigt naar schatting een waarde van 2 miljard dollar op jaarbasis en vormt een aanvulling op de applicatiebeheer- en moderniseringactiviteiten van Micro Focus. De toetreding tot de ASQ-markt past bij de Micro Focus-strategie om uit te breiden naar markten die passen bij sectoren waarin het bedrijf al actief is.

Borland realiseerde in de twaalf maanden tot 31 december 2008 een omzet van 172 miljoen dollar. De applicatietest- en ASQ-divisie van Compuware realiseerde in het jaar tot 31 maart 2009 een omzet van 74 miljoen dollar. Micro Focus neemt Borland over voor ongeveer 75 miljoen dollar en de twee divisies van Compuware voor ongeveer 58 miljoen dollar.

Beide overnames zijn volledig gefinancierd door bestaande financiële middelen van Micro Focus, aangevuld met een driejarige kredietfaciliteit van 175 miljoen dollar, afkomstig van een consortium bestaande uit Barclays, HSBC, Lloyds en RBS.

Stephen Kelly, CEO van Micro Focus International: 'Micro Focus heeft het vierde kwartaal van het boekjaar 2009 goed afgesloten en ik ben verheugd met onze sterke positie en flexibiliteit. De kracht van onze kernactiviteiten, gecombineerd met de overnames in boekjaar 2009 zorgt voor een prima uitgangspositie voor Micro Focus voor verdere groei. De overname van Borland en de test- en ASQ-activiteiten van Compuware past bij de strategie die we in 2006 hebben aangekondigd. Hierin combineren we organische groei met specifieke overnames om onze marktpositie verder uit te bouwen en de omzet- en winstgroei te stimuleren. De activiteiten van Borland en de Compuware-divisie vullen elkaar en de kernactiviteiten van Micro Focus aan. Deze overnames bieden ons schaalgrootte in de aantrekkelijke markt voor applicatietests en ASQ.'

# # #

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.

Over Borland
Borland (Nasdaq: BORL), opgericht in 1983, is leverancier van Open Application Lifecycle Management-oplossingen (ALM). Deze zijn geschikt voor de processen, tools en platforms van klanten en bieden de flexibiliteit om het softwareleveringproces te beheren, meten en verbeteren. Voor meer informatie: www.borland.com.

Over Compuware
Compuware, opgericht in 1973, biedt software, experts en best practices voor een goede applicatiewerking en bedrijfswaarde. De unieke Compuware-aanpak, Business Service Delivery genoemd, helpt CIO's van vooraanstaande bedrijven, waaronder 46 van de 50 grootste Fortune 500-bedrijven, bij het optimaliseren van end-to-end applicatieprestaties. Voor meer informatie: www.compuware.com.




Ingezonden persbericht