Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Authentieke driemaster als strijdtoneel waarop 50 stoere zeehelden en hun matrozen zeemanskunsten tonen

JOOP KLOMPIEN UIT GRONINGEN UITVERKOZEN TOT ULTIEME LOOK-A-LIKE CAPTAIN IGLO

Amsterdam, 6 mei 2009 - Joop Klompien is vandaag tijdens de Captain Iglo Verkiezing uitverkozen tot de beste look-a-like van Captain Iglo. Op een ouderwetse driemaster trok 'kapitein Joop' - grootvader van de 9-jarige Jolijn Hedemann uit Assen - aan de Amsterdamse De Ruyterkade ten strijde tegen tientallen andere stoere zeebonken en hun matrozen. Gestoken in een Captain Iglo-uniform vertoonden 50 look-a-likes van deze Iglo-klassieker hun zeemanskunsten. Na een spannende strijd kwam het tweetal onbetwist als sterkste uit de strijd. Captain Iglo - onder jong en oud bekend als hét boegbeeld van Iglo - viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Om de sympathieke zeeheld te eren, ging Iglo op zoek naar een échte zeebonk die de vergelijking met Captain Iglo het beste kan doorstaan.

Captain Iglo. Wie is niet groot geworden met deze stoere, altijd vriendelijke zeeman die door de jaren heen is uitgegroeid tot hét boegbeeld van Iglo? De sympathieke zeekapitein is een begrip onder ouders en kinderen die zijn grootgebracht met een gezonde wekelijkse portie vissticks en mede door Captain Iglo vis hebben leren eten. Om de 50ste verjaardag van Captain Iglo te vieren, heeft Iglo alle kinderen opgeroepen om hun stoere opa, oom of buurman via www.captainiglo.nl te nomineren om de 'nieuwe Captain Iglo' te worden. Een oproep waaraan honderden kinderen gehoor gaven. Uiteindelijk gingen 50 Captain Iglo 'look-a-likes' en hun matrozen vandaag een spectaculaire eindstrijd aan op een echt zeilschip. Hier zijn zij getest op allerlei zeemanskwaliteiten. Zoals het trotseren van een zenuwslopende reuzenspiraal door koelbloedig te navigeren, een fysieke afvalrace in de touwen en andere zeemanskunsten. De sfeervolle dag kwam tot een hoogtepunt toen alle zeelieden een zelf geschreven zeemanslied ten gehore brachten geïnspireerd op het aloude volkswijsje 'Daar was laatst een meisje loos...' Om vervolgens helemaal op krachten te komen bij een voedzame zeemansmaaltijd met heerlijke Captain Iglo Vissticks op het menu.

Fantastische belevenis
Joop Klompien (69) kan nog maar nauwelijks geloven dat hij is uitverkozen tot de nieuwe Captain Iglo. 'Ik was erg verrast toen ik hoorde dat ik kandidaat was voor deze verkiezing. Het was echt een belevenis om deze fantastische dag samen met Jolijn mee te maken en we hebben natuurlijk ons beste beentje voorgezet. Het was ontzettend leuk om een dag in de huid van Captain Iglo te kruipen en ik heb geprobeerd deze rol zo overtuigend mogelijk te spelen. Dat dit goed is gelukt, blijkt nu ik als winnaar uit de strijd ben gekomen!' Een prestatie die is beloond met een echte oorkonde en een schatkist gevuld met glanzende dukaten en Captain Iglo Vissticks als ultieme 'kroonjuwelen'.

Mijlpaal
Al een halve eeuw is Captain Iglo hét symbool van Iglo Vissticks. Dit jaar staat dan ook helemaal in het teken van deze bekende Iglo-klassieker. Zo is Captain Iglo in een feestelijke jubileumverpakking gestoken en staan allerlei bijzondere jubileumacties op het programma. Ook is er de komende maanden een gouden visstick verstopt in één verpakking van Captain Iglo Vissticks. De consument die deze Gouden Visstick vindt krijgt ¤ 10.000! 'Vissticks zijn al jaren één van de populairste diepvriesproducten uit het assortiment van Iglo. Op dit succes bouwen we in dit jubileumjaar voort. Tegelijkertijd kijken we óók naar de toekomst, want Captain Iglo gaat met zijn tijd mee', vertelt Guido Raaphorst, directeur van Iglo Nederland 'Zo stellen we consumenten met de lancering van Captain Iglo Vissticks Omega 3 nóg beter in staat een bewuste keuze te maken voor een gezonde en evenwichtige maaltijd.'

Captain Iglo Vissticks Omega 3
Captain Iglo Vissticks Omega 3 zijn een nieuwe extra gezonde variant die heerlijk smaakt en voor kinderen erg toegankelijk is. De heerlijke krokante korst van deze vissticks bevat extra Omega 3. Volgens de Voedingsraad heeft een dagelijkse hoeveelheid van 450 milligram Omega 3-vetzuren een positief effect op de gezondheid. De Captain Iglo Vissticks Omega 3 bevatten maar liefst 50 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid Omega 3 - in tegenstelling tot gewone vissticks die slechts 30 procent bevatten - zónder dat dit ten koste gaat van de lekkere smaak.

Bovendien voert Iglo sinds januari 2009 het 'Ik kies bewust'-logo op haar Captain Iglo visstickproducten. Dit betekent dat de vissticks zijn beoordeeld op de voedingskundige samenstelling door een onafhankelijke commissie van de stichting 'Ik kies bewust' en voldoen aan de internationale aanbeveling voor gezonde voeding.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht