International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 6 mei 2009

IFFR brengt meer festivalfilms uit op DVD

Goed nieuws voor liefhebbers van avontuurlijke en eigenzinnige arthouse cinema: het International Film Festival Rotterdam gaat het aanbod van DVD's met festivalfilms de komende twee jaar uitbreiden. Het festival heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met ParOVisie in Oegstgeest en Studio Media Madness in Rotterdam. Jaarlijks komen rond de twaalf nieuwe DVD's uit op het IFFR dvd label Tiger Releases. De logistieke distributie wordt verzorgd door Filmfreak in Amsterdam.

Het IFFR brengt al sinds 1998 op het eigen label Tiger Releases films uit die tot stand zijn gekomen dankzij een bijdrage van het Hubert Bals Fonds. Deze bijdragen vormen voor filmmakers uit ontwikkelingslanden een vaak doorslaggevende schakel in het realiseren van hun film. Na de vertoningen op het IFFR zorgt het festival er onder andere via Tiger Releases voor dat deze waardevolle films beschikbaar blijven.

Tiger Releases DVD's zijn te koop via filmfestivalrotterdam.com, clickdvd.nl, moviemax.nl en in goed gesorteerde DVD-winkels. De films zijn na uitbreng op koop-DVD tevens als VOD (video on demand) te zien via www.cinemalink.tv.

Planning nieuwe Tiger Releases-DVD's (meer titels worden binnenkort bekend gemaakt):

MEI 2009

La antena van Esteban Sapir (Argentinië, 2007)
Betoverende allegorie over de macht van televisie. Dictator Mr. TV heeft zeggenschap over alle woorden. Alleen de mysterieuze zangeres 'La Voz' (De Stem) ontsnapt aan de machtige heerser. Zij en haar zoon, de enige personen die kunnen spreken, moeten de stad redden van het schrikbewind van Mr. TV.

I am from Titov Veles van Teona Mitevska (Macedonië, 2007) Sfeervolle, magisch-realistische vertelling volgt drie zussen in het dorp Veles. Drie gezusters weten: verandering is funest maar samenleven ondraaglijk. Verrukkelijke en verontrustende beelden uit de Balkan. Van de makers van How I killed a Saint (VPRO Tiger Awards Competitie 2004).

AUGUSTUS 2009

Los Herederos van Eugenio Polgovsky (Mexico, 2008) Indrukwekkende documentaire waarin de jonge regisseur en cameraman laat voelen hoe het is om te werken als straatarm kind op het Mexicaanse platteland; zij zijn erfgenamen ('los herederos') van het keiharde leven van de Mexicaanse boeren. Van de maker van Tropico de cancer uit 2005.

River People van He Jianjun (China, 2008)
He Jianjun, maker van Zesde Generatie-klassieker Postman, overtuigt met een beeldschoon, bijna documentair portret van twee jonge vissers op de Gele Rivier. Langzaam nestelt het moderne leven zich in de eeuwenoude tradities van het vissersvolk.

Deserto Feliz / Happy Desert van Paulo Caldas (Brazilië, 2007) Veertienjarige Jéssica ontvlucht haar grijpgrage stiefvader en zoekt liefde in Recife. De blonde Mark lijkt van haar gecharmeerd te zijn, maar is dat de oplossing? Happy Desert is een ontluisterend portret van de zelfkant van Brazilië.

OKTOBER 2009

Pure Coolness van Ernest Abdyjaparov (Kirgizië, 2007) Modern sprookje over liefde en huwelijkstradities. Een stadse schone wordt tijdens een bezoek aan het platteland in Kirgizië ontvoerd om volgens de lokale tradities te trouwen met schaapsherder.

(einde persbericht)

Noot aan de redactie,