Ingezonden persbericht

ROXETTE FRONTMAN PER GESSLE VOOR EENMALIG OPTREDEN NAAR NEDERLAND

Op woensdag 6 mei geeft Per Gessle, de mannelijke helft van het populaire popduo Roxette, een eenmalig optreden in de Amsterdamse Melkweg. Roxette scoorde in de jaren '80 en '90 grote hits, waaronder Listen To Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride en How Do You Do. De voorverkoop voor het concert is inmiddels gestart.

Roxette was één van de meest opvallende en populaire popgroepen van de late jaren '80 en vroege jaren '90. Het Zweedse duo, bestaand uit Marie Fredriksson en Per Gessle, werd internationaal bekend met hun single 'The Look' uit 1988. Dit succes kreeg spoedig vervolg met de singles 'Listen To Your Heart', 'It Must Have Been Love', 'Joyride' en 'How Do You Do'. Dit laatste nummer was, in tegenstelling tot de eerdere wereldwijde hits, met name een succes op het vaste land van Europa. Naast de sterke songs droeg ook de modieuze verschijning van het duo bij aan het ongekend grote succes.

Het laatste groepsalbum van Roxette verscheen in 2001. Zangeres Fredriksson werd ernstig ziek en heeft ondanks haar herstel toch besloten niet meer op te treden. Zanger, gitarist en songwriter Gessle werkte inmiddels aan zijn solocarrière, na een korte reünie met zijn vroegere groep Gyllene Tider. Zijn meest succesvolle soloalbum, 'The World According To Gessle', werd in 2008 opnieuw uitgebracht, snel gevolgd door de release van 'Party Crasher', het tweede Engelstalige soloalbum van Gessle.

Per Gessle is in thuisland Zweden nog altijd een absolute megaster. Met 'Party Crasher' lijkt hij klaar om voor de tweede maal in zijn carrière de wereld te veroveren. Per Gessle geeft slechts één optreden in Nederland.

PER GESSLE (The man from Roxette)
Melkweg Amsterdam, woensdag 6 mei 2009, aanvang 20:30 uur
Tickets à ¤ 25,00 (excl. lidm. en servicekosten) zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, 150 grotere postkantoren, GWK, VVV, Free Record Shops en www.ticketservice.nl

www.melkweg.nl