Landschap Noord-Holland

Heiloo, 27 april 2009

Luisteren naar rietvogels in Ilperveld

Op woensdag 6, vrijdag 8 en zaterdag 9 mei kunt u tijdens de speciale avondopenstelling van Bezoekerscentrum Ilperveld meevaren met de excursie 'Luisteren naar rietvogels'. Op deze drie dagen zijn van 19.00 tot 20.30u de vaarexcursies gepland. Er zullen diverse vogels te horen en te zien zijn, waaronder de rietzanger en kleine karekiet.

Wilt u liever zelf het natuurgebied verkennen? Dat kan deze dagen ook 's avonds. Tijdens de hele meivakantie (tot en met 9 mei) kunt u iedere woensdag, vrijdag en zaterdag van 's ochtends 10.00u tot 's avonds 21.30u boten huren bij het Bezoekerscentrum. U kunt met een kayak, kano, fluisterboot of roeiboot het water op en alle slootjes verkennen. Beschermers van Landschap Noord-Holland kunnen zelfs gratis een roeiboot lenen. Neemt u vooral een verrekijker mee en een fototoestel! U moet wel van te voren reserveren bij de Informatiewinkel van Landschap Noord-Holland. Daar kunt u ook een picknickmand reserveren maar zelf meenemen mag ook.

Iedereen die mee wil varen met een excursie is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon. Bent u beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor ¤ 4,50. Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088 - 006 44 55. Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn.