Ingezonden persbericht


Almere, 27 april 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 19-20
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

Amar - cabaret
In zijn eerste programma 'Amar speelt ALI' kroop Amar in de huid van een Marokkaanse familie. In opvolger 'Amar speelt WIT' gaat hij op zoek naar identiteit en vrijheid in een tijd vol twijfels. Amar houdt ons een lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Zwaar? Nee hoor, Amars droom is om Nederland te veranderen met humor!

woensdag 6 mei, 20:30 uur

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Piek

LEBBIS - CABARET

Volgens de Volkskrant nestelde Lebbis zich met 'Het kwaad' in de "hoogste regionen van de cabaretdivisie". Hij draafde weer ouderwets lekker door met politiek incorrecte tirades, serieuze onderbrekingen en vooral heel veel sterke grappen. Met 'Hoe laat begint het schieten?' pakt hij opnieuw punten. Volgens Lebbis zit alles in de titel. 'Hoe laat' staat voor de tijd. We doen meer in steeds minder tijd, maar we beleven niks. 'Begint' staat voor toekomst. En 'schieten' is macht, geweld en energie. Het moge duidelijk zijn: Lebbis gaat in dit programma de wereld een stukje beter maken. Vol engagement en met een hoop grappen.

DONDERDAG 7 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 20,00 / Rang 2: E 17,50 / Rang 3: E 15,00

Fotograaf: Martin Oudshoorn
INTRODANS - LIJNRECHT
Introdans staat voor modern ballet van hoog niveau. Het gezelschap pakt uit met glansrijke choreografieën voor een breed publiek, waarin de kwaliteit en veelzijdigheid van de dansers optimaal worden benut. Choreografe Lucinda Childs verraste eerder met het wervelende 'Concerto'. Het gezelschap voegt daarom haar 'Chairman Dances' toe aan het repertoire. De balletten van de Italiaanse choreograaf Mauro de Candia stralen energie uit, wat reden genoeg was om hem te vragen een nieuw werk te maken. Natuurlijk mag Hans van Manen in dit programma niet ontbreken. Zijn 'Three Pieces' (1968) wordt met recht cultureel erfgoed genoemd. Met dit imposante ballet voor het gehele tableau dansers is 'Lijnrecht' een indrukwekkend dansprogramma. VRIJDAG 8 MEI, 20:15 UUR

Prijs: E 18,00 / Kortingspas: E 16,00

Fotograaf:: Erwin Olaf

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE - TONEEL
Nelly Frijda en Annick Boer spelen moeder en dochter in de zwarte komedie 'The Beauty Queen of Leenane' uit de Leenage-trilogie van Martin McDonagh. In de New Yorkse en Londense theaters zorgde het stuk al voor de nodige lachsalvo's. Maar net als in het echte leven is ook hier het lijntje tussen komedie en tragedie dun. Een veertigjarige vrijgezelle vrouw (Annick Boer) woont met haar slonzige moeder (Nelly Frijda) in één huis. Als een vrouwelijke variant op Stiefbeen en Zoon kibbelen ze zich een weg door het leven. Op een dag meldt zich een trouwgrage jongen en worden de verhoudingen verder op scherp gezet. Gunt de moeder haar dochter haar levensgeluk?

ZONDAG 10 MEI, 20:15 UUR

Prijs: E 22,50 / Kortingspas: E 20,50

Fotograaf: Roy Beusker
ROB DE NIJS - THEATERCONCERT
Tijdens deze nieuwe concerttournee van Rob de Nijs wordt een greep gedaan uit zijn bijna onuitputtelijke repertoire en laat de zanger werk horen van zijn recente album 'Chansons'. Hierop brengt hij uitsluitend bekende Franse nummers, in prachtige vertalingen van Belinda Meuldijk en Jan Rot. Met al zijn ervaring - bijna 50 jaar op de planken! - lijkt Rob de Nijs steeds beter in staat de sfeer van weemoed en verlangen van deze chansons naar boven te brengen. Een tournee om naar uit te

kijken!
DINSDAG 12 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 32,50 / Rang 2: E 28,50 / Rang 3: E 24,50

Fotograaf: Govert de Roos
ORKATER: BLACKFACE - MUZIEKTHEATER
De blanke Isabel staat aan de vooravond van haar huwelijk. Zij moet tegen haar zin trouwen met een man die haar vader heeft uitgekozen. Dan wordt zij hopeloos verliefd op de zwarte Tristao. Hun romance is grenzeloos en allesomvattend, maar wordt door de buitenwereld veroordeeld vanwege het rassenverschil. Tristao en Isabel slaan op de vlucht. Met de duivel op de hielen begint een zwerftocht, die uiteindelijk leidt naar een medicijnman die de oplossing lijkt te hebben voor hun probleem...

Vincent van Warmerdam en Michel Sluysmans maken Blackface, een muziektheatervoorstelling die het midden houdt tussen een bluesopera en een medicineshow. De term 'blackface' refereert aan een in onbruik geraakte theatervorm waarin zwartgeschminkte blanken de draak staken met de zwarte man. De voorstelling is rijk aan obscure invloeden uit zowel de zwarte als de blanke muzikale traditie. Met foute "Uncle Tom"-clichés, veranda romantiek, gospel & banjo ontstaat er een verhaal waarin zwart en wit geleidelijk door elkaar gaan lopen.

WOENSDAG 13 MEI, 20:15 UUR

Prijs: E 19,00 / Kortingspas: E 17,00

Fotograaf: Ben van Duin
BLIND DATE
Zin in een sneak preview? Als eerste op de hoogte zijn van nieuw talent? Ga dan een Blind Date aan met aanstormende theatermakers!

In deze mei editie van Blind Date: 'Als gekken' door Laura van Dolron

In 'Als gekken' gaat Laura van Dolron samen met vijf acteurs op zoek naar de gek: naar zijn schoonheid, humor en zijn kinderlijk enthousiasme. Maar ook naar de angst en de vervreemding van de wereld om de gek heen. Een zoektocht naar het innerlijk en uiterlijk van de gek zelf. De hoofdvraag is: worden wij gek, spelen wij gek, of zijn wij eigenlijk allemaal gek en spelen we de hele dag alsof we normaal zijn?

Van Dolron onderzoekt in 'Als gekken' of haar acteurs de idiotie op het podium durven mee te nemen naar 'het echte leven'. Met alle ingewikkelde, morele, emotionele en hilarische complicaties van dien.

WOENSDAG 13 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 10,00 / Kortingspas: E 8,00

Fotograaf: Jamie Tiller

Noot voor de redactie /