Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Let op EMBARGO
Tot woensdagavond 6 mei 2009, 21.00 uur

Hoofdbrandwacht Gerrit Brouwer benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau Hattem, mei 2009 - Gerrit Brouwer wordt op 6 mei aanstaande benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem.

De heer Brouwer is sinds 1985 onafgebroken lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem en hem zou, wegens het bereiken van de leeftijd van 55 jaar, met ingang van 1 mei 2009 functioneel leeftijdsontslag (flo) worden verleend. De heer Brouwer heeft hiervoor echter dispensatie aangevraagd; wat hem door het college van burgemeester en wethouders ook is toegekend. Hij zal daarom nog een jaar in dienst van de vrijwillige brandweer blijven. Voor hem was, op grond van zijn werkzaamheden bij de brandweer, al wel een koninklijke onderscheiding aangevraagd en toegekend. Voor de heer Brouwer zal het nu mogen ontvangen van deze onderscheiding daarom een volstrekte verrassing zijn.

Burgemeester, J.W. Wiggers, zal de onderscheiding op woensdagavond 6 mei a.s. in het stadhuis aan de heer Brouwer uitreiken. De heer Brouwer wordt die avond door middel van een fictieve brandmelding tegen 20.00 uur naar het stadhuis gelokt. Hij zal, op aanwijzingen van de dienstdoende bevelvoerder, als eerste brandweerman in volledig uitruktenue de raadzaal in het stadhuis moeten inspecteren. In plaats van een beginnende brand zal hij daar de burgemeester, zijn familie, vrienden en andere brandweercollega's aantreffen.

Loopbaan
De heer Brouwer is sinds 1985 lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem. Van brandwacht heeft hij zich in de loop der jaren opgewerkt tot hoofdbrandwacht. Naast het feit dat hij de drie grotere brandweerdiploma's heeft behaald heeft hij ook diverse andere brandweergerelateerde cursussen gevolgd. Zo was hij ondermeer gediplomeerd brandweerchauffeur.

De heer Brouwer kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en is daarom, mede gelet op de aard, de duur en de uitstraling van de activiteiten voor de samenleving, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevr. C. Lokate (Chantal). Tel. nr.: 038-443 16 16 of lokate@hattem.nl


---- --