Imtech NV

Published: 07:30 06.05.2009 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: orders 34 miljoen euro voor technologie aan boord van luxe (mega)jachten

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa en op de mondiale maritieme markt) maakt bekend dat het onlangs van diverse scheepseigenaren en scheepswerven in Europa, Canada en het Verre Oosten opdrachten heeft gekregen voor technologische oplossingen aan boord van een aantal luxe (mega)jachten. Deze opdrachten vertegenwoordigen een totale waarde van ruim 34 miljoen euro.

Onlangs zijn orders verkregen voor technologie aan boord van luxe (mega)jachten met een lengte variërend vanaf circa 20-25 meter tot bijna 90 meter. Het gaat om onder andere geïntegreerde en geautomatiseerde scheepsbruggen, energieoplossingen, voorstuwing & aandrijving, platformautomatisering & besturingssoftware, elektrotechnische oplossingen, hightech multimedia-oplossingen, alarm & monitoring en navigatie & communicatie. Hierbij staan duurzaamheid en energiebesparing voorop.

Brede scope leidt tot continuïteit
Hoewel de markt van luxe (mega)jachten als gevolg van de kredietcrisis enige aarzeling laat zien, weet Imtech (Imtech Marine Groep) - als één van de sterkste en wereldwijd opererende maritieme spelers - continuïteit op deze markt te bewerkstelligen. Enerzijds komt dit door de brede geografische scope waarbij vanuit diverse maritieme competentiecentra in Europa, USA/Canada en Verre Oosten de markt wordt bewerkt. Anderzijds biedt het brede en complete technologische spectrum van dienstverlening goede mogelijkheden voor een zo compleet mogelijke dienstverlening aan een breed samengesteld internationaal klantenbestand.

Sterke positie
In de mondiale maritieme markt is Imtech (Imtech Marine Group) een onafhankelijke full service dienstverlener met een wereldwijd servicenetwerk van meer dan 70 vestigingen in meer dan 20 landen langs alle belangrijke mondiale scheepvaartroutes en bij belangrijke scheepsbouwcentra. Imtech Marine Group telt 2.250 medewerkers en beschikt over circa 600 klanten in alle segmenten: luxe (mega)jachten, marineschepen (fregatten, korvetten, patrouillevaartuigen en onderzeeboten), speciale schepen (bagger-, olie-, hef- en werk-schepen), offshoreplatforms, passagiersschepen en binnenvaartschepen.

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 22.500 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van circa 3,8 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in de Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 19.500 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu