Gemeente Schouwen-Duiveland


Reconstructie Lange Blokweg

Publicatiedatum: 05 mei 2009
Datum laatst gewijzigd: 05 mei 2009

PERSBERICHT

Datum

5 mei 2009

NIEUWE WOONWIJK NOORDERPOLDER MAAKT AANPASSINGEN LANGE BLOKWEG NOODZAKELIJK

Zierikzee- De Lange Blokweg gaat de komende maanden op de schop. Ter hoogte van de T-splitsing met de Emil Sandströmweg en ter hoogte van de Korte Blokweg worden rotondes aangelegd. Het weggedeelte tussen beide locaties verschuift in westelijke richting en krijgt aan één zijde een doorgaand fietspad in twee richtingen. Aan de andere kant komt een parallelweg met voetpad en parkeerstroken.

Deze aanpassingen van de Lange Blokweg zijn het gevolg van de aanleg van de nieuwe woonwijk Noorderpolder. Dat betekent voor de Lange Blokweg meer verkeer. Met het oog op die toenemende verkeersdruk is de Korte Blokweg inmiddels verbreed zodat verkeer via deze weg de nieuwe woonwijk kan bereiken.

Op dit moment zijn de voorbereidingen begonnen. Tot circa 22 juni is de Lange Blokweg nog niet afgesloten. Wel moeten fietsers vanaf nu tot eind juli gebruik maken van een omleidingsroute via de Oudeweg. Deze omleiding wordt met borden aangegeven. Het overige verkeer kan naar verwachting tot 22 juni gewoon gebruik maken van de Lange Blokweg.

De aanleg van de beide rotondes begint omstreeks 29 juni en duurt naar verwachting vier weken. In deze periode geldt er ook voor het gemotoriseerde verkeer een omleiding of kan dit verkeer eventueel via één rijstrook gebruik maken van de Lange Blokweg. Met de gelijktijdige aanleg van de twee rotondes en de aanleg van een parallelweg met voetpad en parkeerstroken komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de omwonenden en de bewonersvereniging Voor het Blok.

In de week van 24 augustus, na de bouwvakantie, wordt het huidige weggedeelte tussen de

Emil Sandstromweg en de Korte Blokweg verwijderd en komt daar een parallelweg met voetpad en parkeerstroken. Deze werkzaamheden duren naar verwachting zes weken. Het doorgaande verkeer kan dan gewoon gebruik maken van de nieuwe Lange Blokweg.

Met de reconstructie van de Lange Blokweg is een bedrag van ongeveer ⬠900.000 gemoeid.