Gemeente Stadskanaal

Ook dit jaar zullen naar verwachting weer honderdduizenden fietsers meedoen aan Meimaand Fietsmaand. Voor het grootste fietsevenement van Nederland zijn ruim 330 bijzondere fietsroutes uitgezet.

Nieuwe fietsroutes in Westerwolde

Ook in Westerwolde kunnen fietsers hun hart ophalen. VVV Westerwolde heeft een zevental nieuwe fietsroutes voor dit doel gemaakt. Dit jaar is er tijdens iedere route de gelegenheid om bij een aangelegen bedrijf op bezoek te gaan.

Wat is er zoal te bezichtigen?

* een klokkenrestaurateur

* een geitenboerderij

* een 'glas in lood' atelier

* een beleeftuin

Er zijn nieuwe bedrijven bij en bedrijven die normaal gesproken geen bezoekers toelaten. In ieder geval allemaal bedrijven die de moeite van het ontdekken waard zijn en waar de fietsers meer dan welkom zijn voor een interessante rondleiding! In verband met de mogelijkheid tot een bedrijfsbezoek zijn de fietsroutes dit jaar wat korter dan anders, zo rond de 30 kilometer.

Combineer het nuttige met het aangename en stap op de fiets. Fietsen is niet alleen gezellig, het is ook nog gezond. Uit onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds blijkt dat je de kans op kanker kunt verkleinen door gezond te eten en veel te bewegen.

Meer weten?

Meer informatie over Meimaand Fietsmaand en alle routes in heel Nederland zijn te vinden op www.lekkerweg.nl/fietsmaand. Informatie over routes in deze omgeving krijgt u van VVV Westerwolde. De routes à EUR 1,00 zijn verkrijgbaar bij de VVV kantoren en bij diverse toeristische ondernemers in Westerwolde, I http://www.westerwolde.nl, T (0599) 650 039.


* 6 mei 2009