Ingezonden persbericht


Caesar Groep doet goede zaken in 2008
Omzetstijging van 8,6 procent en personeelsgroei van 13 procent

Utrecht, 6 mei 2009 - ICT-dienstverlener Caesar Groep heeft een succesvol jaar achter de rug. Het bedrijf deed zowel op financieel als op Human Resource-vlak (HR) uitstekende zaken in 2008. Zo groeide de omzet over het afgelopen jaar met 8,6 procent naar ruim 32 miljoen euro. Het aantal medewerkers nam toe met ruim 13 procent naar 268 FTE. Als werkgever werd Caesar Groep in 2008 meerdere malen onderscheiden. Het bedrijf behaalde vele prijzen, waaronder die van TOP ICT-werkgever 2008.

De ICT-branche deed het in 2008, met een groei van 2,7 procent, beter dan de economie als geheel. Caesar Groep presteerde boven het gemiddelde van de Nederlandse ICT-branche. Dat maakt het financiële succes van Caesar Groep des te opvallender. Met een omzet van 32 miljoen euro realiseerde het bedrijf een nettowinst van 0,93 miljoen euro. Het grootste gedeelte van de omzet behaalde de ICT-dienstverlener met zijn detachering- en consultancydiensten. De solvabiliteit van Caesar Groep nam toe van 43 procent in 2007 tot 48 procent in 2008.

Ook op het vlak van HR boekte Caesar Groep talrijke successen in 2008. Zo won het bedrijf verschillende prijzen, waaronder het Keurmerk Persoonlijke Ontwikkeling. Daarnaast is de onderneming door onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot TOP ICT-werkgever 2008 en kreeg het ICT-bedrijf van het tijdschrift 'Intermediair' een zesde plaats in het Beste Werkgevers Onderzoek 2008 toebedeeld.

"In 2009 zien wij prijsdruk ontstaan in de markt, mede doordat IT-detachering steeds meer een commodity wordt. Wij waren hier al in een vroeg stadium op voorbereid, onder andere door ons te focussen op gegarandeerde kwaliteit, zeer deskundige specialisten en klanttevredenheid. Hierdoor weet Caesar zich nog steeds te onderscheiden. De score van 94% (zeer) tevreden klanten in ons klanttevredenheidsonderzoek laat zien dat we goed bezig zijn", zegt Hans van der Kooij, algemeen directeur van de Caesar Groep.

De Caesar Groep heeft uitgebreide ervaring in verschillende branches. Het bedrijf rekent uiteenlopende organisaties tot zijn klant. In 2008 werkte de ICT-dienstverlener voor onder andere: The Greenery, CITO, vts Politie Nederland en de Jong Intra Vakanties.

###

Over Caesar Groep

Caesar Groep is in 1993 opgericht. Bij deze ICT-dienstverlener, gevestigd in Utrecht, werken ruim driehonderd mensen. Tot de dienstverlening van Caesar Groep behoren ICT-projecten, ICT-consultancy & -detachering en ICT-beheer. Caesar Groep is de enige Nederlandse aanbieder van ICT-oplossingen in projectvorm met een harde garantie op budget en opleverdatum. Al in 2003 heeft Caesar Groep hiervoor een nieuwe projectaanpak ontwikkeld: TimeValue. De filosofie van Caesar Groep is samen te vatten in 'ICT met rendement'. Caesar Groep is door onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot TOP-werkgever en TOP ICT-werkgever 2008, en won in 2007 de CA-ICT Employability Impulse-prijs voor het verbeteren van de werkgelegenheid in de ICT.

Meer informatie is te vinden op www.caesar.nl.