Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Clarity Commerce en Simac Retail tekenen reseller overeenkomst

Ede, 6 mei 2009 - Clarity Commerce Solutions Plc, leverancier van Point of Sale-systemen voor retail en groothandel, heeft een resellerovereenkomst getekend met Simac Retail, system integrator voor de retailsector. Simac beschikt over veel expertise binnen de retail en gaat de FREEDOM POS oplossing van Clarity Commerce binnen de retail verkopen aan zowel bestaande als toekomstige klanten. Door deze samenwerking worden klanten tijdens de implementatiefase van een nieuwe POS-omgeving door deskundige medewerkers van Simac Retail in hun eigen taal te woord gestaan. Dit is van cruciaal belang tijdens het implementatieproces binnen de retailsector, waarbij veel interactie en grondige voorbereiding een vereiste is.

Michel de Beer, retail directeur EMEA bij Clarity Commerce, verklaart: "We hebben bewust gekozen voor samenwerking met Simac Retail op basis van hun uitgebreide kennis en knowhow van de lokale retailmarkt. We weten uit ervaring dat onze FREEDOM POS oplossing toegevoegde waarde biedt voor het portfolio van Simac Retail. De samenwerking betekent bovendien een versterking van onze marktpositie binnen de retailsector in de Benelux, daar we met Simac Retail beschikken over lokale mensen met de specifieke marktkennis om een succesvol project te realiseren. Het gaat tenslotte niet alleen om de technologie, maar zeker ook om de mensen die dit goed weten te configureren voor de specifieke eisen en wensen van de klant."

"Met Simac Retail hebben we een duidelijke doelstelling," aldus Wim van der Velden, directeur. "We willen de grootste en belangrijkste system integrator worden voor retailers in de Benelux. Door de samenwerking met Clarity Commerce Solutions (moederbedrijf van Matra Systems) ontstaat een ijzersterke combinatie die garant staat voor een compleet pakket aan winkelautomatiseringsdiensten. Ik ben ervan overtuigd dat we met Clarity Commerce als partner onze doelstelling gaan halen."

FREEDOM
De FREEDOM Enterprise Edition omvat onder meer: point of sale, backoffice, geavanceerde centrale promotiemodule, retouren management, klantenkaartsysteem, CRM, loyaliteitssystemen en heeft een architectuur die het mogelijk maakt om al deze functionaliteit via alle kanalen beschikbaar te hebben zonder dat hiervoor extra ontwikkelwerk nodig is; de modules zijn na configuratie direct gebruiksklaar. De software onderscheidt zich doordat retail-, leisure- en entertainmentbedrijven veel minder tijd nodig hebben voor administratieve werkzaamheden. De verschillende modules zorgen voor directe verwerking van centrale mutaties en bieden de mogelijkheid om ook decentraal mutaties door te voeren. Ook specifiek voor hoofdkantoren zijn diverse applicatiemodules ontwikkeld die al naar gelang de noodzaak kunnen worden ingezet, zoals centraal prijs- en product management. De FREEDOM Enterprise Edition is zeer geschikt voor organisaties met gemengde dienstverlening, zoals pretparken en vrijetijdsparken. Deze beschikken over één softwarepakket voor ticketing, retail en hospitality waar men traditioneel meerdere systemen nodig had. Transacties worden realtime verwerkt en informatie is overal direct beschikbaar; dit stelt klanten in staat om direct in te spelen op veranderende omstandigheden.

Over Clarity Commerce Solutions
De software van Clarity helpt retail-, leisure- en entertainment bedrijven bij het binnenhalen en behouden van klanten. Door transacties efficiënter te verwerken en op te sporen worden problemen, zoals lange wachtrijen, trage klantenservice, het ontbreken van betrouwbare informatie en een slechte coördinatie van de verkoopkanalen, efficient opgelost.

Clarity ontwikkelt vernieuwende, frisse oplossingen ten aanzien van zakelijke problemen door hun expertise vanuit andere sectoren in te zetten. Dit biedt organisaties de middelen die zij nodig hebben om meer informatie te vergaren over en van hun klanten, een meer gecontroleerde bedrijfsvoering te kunnen voeren en de winst te vergroten.

Clarity is opgericht in 1993 en het hoofdkantoor is gevestigd in Basingstoke, UK. De organisatie heeft klanten uit 19 verschillende landen, waaronder in Nederland Schuitema, Dolfinarium en Walibi Flevoland. Woolworths uit Zuid-Afrika, Coop Supermarkten uit Scandinavië, John Lewis en Coop Anglia uit Groot-Brittannië en Superdrug uit Canada. Voor meer informatie over Clarity: www.claritycommerce.com

Over Simac Business Solutions bv
Onder de naam Simac Retail is Simac Business Solutions bv actief op de retailmarkt. Als full service ICT-integrator biedt Simac Retail oplossingen voor IP-communicatie, betalingsverkeer en Point-of-Sale software, in combinatie met hoogwaardige ICT-dienstverlening, inclusief ICT-beheer. Bovendien wordt nadrukkelijk geïnvesteerd in nieuwe oplossingen voor de retailmarkt op het gebied van videobewaking, alarmering, narrowcasting en specifieke winkelautomatiseringssoftware. Simac Retail heeft zich als doel gesteld de grootste en belangrijkste system integrator te worden voor middelgrote tot grote retailondernemingen in de Benelux.