Ingezonden persbericht


ING Renault F1-Team en Altran lanceren de zesde editie van de Altran Engineering Academy in samenwerking met TOTAL

Altran Engineering Academy biedt studenten de mogelijkheid om op hoog niveau te werken binnen de motorsport

Amsterdam, 6 mei 2009 - Voor het zesde opeenvolgende jaar geven het ING Renault F1-team en Altran B.V. studenten die ervaring willen opdoen in de motorsport, de mogelijkheid een werkstage te winnen bij ING Renault Formule 1 team. Dit jaar is er een samenwerking met Total en de focus zal liggen op energie zuinigheid, één van de belangrijkste doelstellingen van deze multinational.

Door deelname aan de Altran Engineering Academy krijgen jonge, enthousiaste en getalenteerde ingenieurs de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de Formule 1-wereld. De winnaar van de Altran Engineering Academy krijgt een werkstage van zes maanden aangeboden bij het Research & Development team van ING Renault F1, onder de deskundige leiding van Altran. Daarnaast krijgt de winnaar gedurende deze periode de beschikking over huisvesting nabij Oxford en beschikking over een auto.

Total past zijn producten voortdurend aan om steeds betere prestaties te kunnen leveren. Zo worden nieuwe zuiniger brandstoffen ontwikkeld en ook energie besparende smeermiddelen. De Formule 1 is het ultieme research & development platform om deze verbeteringen te testen en te vertalen in ontwikkelingen voor de eindgebruiker.

Laatstejaars studenten of pas afgestudeerden van een universiteit met als specialisatie natuurwetenschappen of technologie maken kans op deze stage door een technologisch innovatief idee aan te leveren in één van de volgende gebieden:
· aerodynamica

· power-train

· optimalisering van de prestaties

· ontwerp en analyse

· dynamica van het voertuig

· controle- en elektronicasystemen

· R&D van materialen

· transducers

· brandstof technologie

Via de Altran Engineering Academy krijgen de jonge ingenieurs de kans om hun kennis samen met Altran consultants in de praktijk te brengen. De jonge ingenieurs kunnen zich nog inschrijven tot 22 mei 2009 via www.altran-academy.com. Bij inschrijving ontvangt men het TOTAL Formule 1-boek van 2009. De eerste vijf Nederlandse inschrijvingen ontvangen een VIP-behandeling tijdens de vrijdag training van de Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps te België, aangeboden door Total.

Belangrijke data:
22 mei - deadline voor inschrijvingen
8 juni - Bekendmaking Finalisten
6 juli - Finale te Enstone (UK)

###

Over Altran
Altran is de toonaangevende consultancy-firma op het gebied van innovatie en technologie. Met 18.500 consultants, waarvan meer dan 500 in Nederland, is Altran actief in tal van disciplines, variërend van engineering en kwaliteitszorg tot informatietechnologie en organisatieadvies. Altran ondersteunt bedrijven in iedere fase van de innovatiecyclus. Klanten vertrouwen op Altran voor - bijvoorbeeld - het volgen en monitoren van technologische ontwikkelingen, toegepast wetenschappelijk onderzoek, het productgereed maken van technologische innovatie en het productierijp maken van uitvindingen. Altran ondersteunt klanten in vrijwel iedere branche: automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie en energie. Altran, opgericht in 1982, is actief in twintig landen. De omzet bedroeg in 2008: 1.650 miljard 1.650.1 mln. euro. Kijk voor meer informatie op www.altran.com en www.altran.nl.

Over TOTAL
TOTAL Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 250 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk van Total op dit moment zo'n 500 benzinestations. Daarnaast verkoopt Total brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken TOTAL, ELF en Beverol op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het is een dynamische, internationale onderneming die sterk is in productie, over een grote raffinagecapaciteit beschikt en een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations heeft. Kijk voor meer informatie op www.total.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Text 100 Public Relations
Carolien Hoogerwaard
T: +31 (0)20 530 4346
E: carolien.hoogerwaard@text100.nl