Ingezonden persbericht


LaCie lanceert twee nieuwe Network-Attached Storage-oplossingen (NAS)


* Compatibel met Time MachineTM


* UPnP-streaming van multimediacontent


* BitTorrentTM-support voor het snel uitwisselen van gegevens peer-to-peer


* Geavanceerd aluminium hitteabsorberend ontwerp


* Bijzonder stille en energie-efficiënte werking met Wake-On-LAN


* Advance Care Option voor een snelle omruilservice tot drie jaar na aankoop

Parijs, 6 mei 2009 - LaCie lanceert twee nieuwe Network-Attached Storaage-oplossingen (NAS) met grote capaciteit: de LaCie Big Disk Network en de LaCie d2 Network. Deze professionele fileservers zijn bij uitstek geschikt om bestanden direct op te slaan en te delen, en om er back-ups mee uit te voeren. Dit kan vanaf elke pc of Mac binnen een draadloos of vast netwerk. De nieuwe NAS-oplossingen staan garant voor uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Het zijn uiterst gebruiksvriendelijke en professionele oplossingen, ideaal voor de thuiswerkplek of kleine kantooromgevingen.

De LaCie d2 Network heeft een maximale capaciteit van 1,5 TB. De LaCie Big Disk Network biedt een opslagcapaciteit van maximaal 3 TB door twee schijven in een RAID 0-stand te combineren. Beide oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor veeleisende thuiswerkers en kleine tot middelgrote kantooromgevingen, die hun werkgroepen willen uitbreiden tot vijftig gebruikers (met vijftien tegelijk). De oplossingen bieden netwerkbeheerders de keuze uit verschillende beveiligingsniveaus per gebruikersprofiel en gebruikersgroep, en voor openbare toegang en gastgebruik. Gebruikers kunnen de oplossing verbinden met een externe USB-schijf. Door hiermee geplande back-ups uit te voeren, verbeteren ze de beveiliging. Ook kunnen ze zo de capaciteit uitbreiden. De LaCie d2 Network biedt eveneens een eSATA-verbinding voor uitbreiding van de opslagcapaciteit.

De LaCie NAS-oplossingen zijn meer dan geavanceerde hardware. Zo heeft LaCie ze voorzien van uitgebreide softwarepakketten voor installatie, back-up en beheer. Daarbij zorgt de LaCie Network Assistant voor snelle toegang tot en configuratie van de NAS-oplossingen. LaCie heeft beide storageoplossingen ook voorzien van Genie Backup Manager Pro voor Windows en Intego Backup Manager Pro voor Mac. Hiermee kunnen gebruikers documenten, e-mails en andere digitale bestanden direct betrouwbaar en efficiënt back-uppen naar hun NAS-apparatuur. Daarnaast bieden de nieuwe LaCie-oplossingen disaster recovery-functionaliteit voor extra beveiliging.

'Kleine kantoren en thuisgebruikers hebben steeds meer behoefte aan uitstekende storageoplossingen', zegt Edin Del Mar, Productmanager Office Network Solutions bij LaCie. 'De LaCie Big Disk Network en LaCie d2 Network bieden professionele serverfunctionaliteit en grote opslagcapaciteit. Daarnaast beschikken ze over een functioneel design. Zo voldoen de nieuwe NAS-oplossingen aan de opslagbehoeften van elke werkgroep.'

Dankzij Active Directory-ondersteuning integreren de LaCie d2 Network en de LaCie Big Disk Network eenvoudig met bijna elke kleine en middelgrote kantooromgeving. Hierdoor zijn de producten naadloos te koppelen aan Windows-domeinen. De oplossingen ondersteunen eveneens de meeste netwerkprotocollen voor Windows en Mac, inclusief SMB en ASP. De nieuwe LaCie-oplossingen leveren ook voordelen op voor netwerkbeheerders. Zij profiteren van de Wake-on-LAN-functionaliteit. Hiermee kunnen ze de drive op afstand aanzetten en ontvangen ze automatisch e-mailmeldingen voor back-ups, downloads en risico-indicatoren.

Voor optimaal thuisgebruik zijn de LaCie Big Disk Network en LaCie d2 Network voorzien van twee gebruiksscenario's. Gebruikers kunnen deze inzetten zonder directe verbinding met een computer. Ten eerste kunnen ze op die manier grote bestanden downloaden via het BitTorrentTM-protocol. Het tweede scenario stelt gebruikers in staat media van het NAS-apparaat direct af te spelen op een tv via een apparaat dat uitwisselbaar is met UPnP-AV, zoals een PlayStation 3 of een Xbox. Beide NAS-oplossingen zijn ook uitwisselbaar met elk DLNA-multimedia-apparaat.

De LaCie Big Disk Network en LaCie d2 Network zijn ontworpen door de bekende ontwerper Neil Poulton. Hij ontwierp de oplossingen met het oog op maximale betrouwbaarheid. Daarbij zijn de NAS-schijven uitzonderlijk compact voor hun gigantische capaciteit. Hun robuuste aluminium behuizing met uniek hitteabsorberend design zorgt voor natuurlijke warmteafvoer doordat het oppervlak van de NAS-oplossingen zestig procent groter is dan dat van vergelijkbare oplossingen. Door zijn flexibele ontwerp is het mogelijk om de LaCie Big Disk Network en LaCie d2 Network horizontaal en verticaal te plaatsen - afhankelijk van de omgeving. Hebben gebruikers behoefte aan verschillende drives voor back-up of voor meer capaciteit? Dan kunnen ze de schijven boven elkaar in een rack plaatsen met de LaCie d2 rack-accessoires voor desktops en standaard 19-inch racks.

Beschikbaarheid

De oplossingen zijn verkrijgbaar via de LaCie Online Store en LaCie-resellers. De LaCie d2 Network is per direct beschikbaar. De LaCie BigDisk Network met een capaciteit van 2TB of 3TB is per direct verkrijgbaar. De LaCie Big Disk Network met een capaciteit van 4 TB is vanaf juni 2009 verkrijgbaar.

Prijzen: LaCie d2 Network (inclusief btw)


* LaCie d2 Network 500GB ¤ 179,00
* LaCie d2 Network 1TB ¤ 229,00


* LaCie d2 Network 1.5TB ¤ 299,00>

Voor meer informatie: http://www.lacie.com/Nl/products/product.htm?pid=11247.

Prijzen: LaCie Big Disk Network (inclusief btw)


* LaCie Big Disk Network 2TB ¤ 349,00


* LaCie Big Disk Network 3TB ¤ 499,00


* LaCie Big Disk Network 4TB nog niet bekend

Voor meer informatie: http://www.lacie.com/Nl/products/product.htm?pid=11250.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #