Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amstelveen, 6 mei 2009

Weekendjeweg.nl introduceert Hotel Cadeau Card bij Primera

Primera voegt deze week de Hotel Cadeau Card van Weekendjeweg.nl toe aan haar assortiment. De cadeaucard komt in alle 400 winkels verspreid over heel Nederland te liggen.

"De samenwerking met Primera is in onze ogen een logische en heel krachtige combinatie", zegt Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl. "Nu kan de consument even naar Primera om een Hotel Cadeau Card aan te schaffen met een zelf te bepalen waarde om die aan iemand cadeau te doen. De ontvanger kiest hierbij uit ons aanbod van ruim 2000 hotels. Met de sterk groeiende populariteit van korte hotelvakanties zijn wij ervan overtuigd dat de Hotel Cadeau Card een extra service biedt aan de Nederlandse consument", aldus Trentelman. Volgens NBTC-NIPO gingen in 2008 2,9 miljoen Nederlanders op een korte hotelvakantie. In de komende drie jaar gaan 4,3 miljoen Nederlanders op een zo'n vakantie. Een deel hiervan is zelfs van plan dit meer dan één keer per jaar te doen.

Plastic cadeaucards populair
Primera is inmiddels een van de grootste aanbieders van cadeaucards van diverse partners. "De overgang van traditionele papieren cadeaubonnen naar plastic cadeaucards kent in Nederland, evenals in het buitenland, een stormachtige ontwikkeling", zegt Gert van Doorn, Formule manager bij Primera. "Het marktaandeel van Primera in de verkoop van cadeaucards is inmiddels al bijna 50% en wij verwachten in de loop van 2009 het marktleiderschap naar ons toe te trekken", aldus Van Doorn.

*Korte hotelvakanties 2008, NBTC-NIPO, december 2008

Over Weekendjeweg.nl

Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2007 werden 405.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van 63,5 miljoen euro. In een jaar tijd gingen 1.175.000 passagiers via een van onze sites op een korte vakantie.

Weekendjeweg.nl is de bekendste site, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl en BungalowTrips.nl. Vanaf 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.