Ingezonden persbericht


Datum: 6 mei 2009

Ilse media lanceert Hier.nl

- mobiele dienst voor handige locaties in de buurt -

Amsterdam, 6 mei 2009 - Waar vind ik parkeerplaatsen in Amsterdam, welke film draait er in de bioscoop om de hoek, en zijn er toevallig vrienden in de buurt? Ilse media lanceert www.hier.nl, een dienst voor de mobiele telefoon die op basis van je locatie direct op een plattegrond toont wat er in de buurt te doen is.

Location based
Op Hier.nl kun je overzichtelijk op een kaart zien wat er in jouw actuele omgeving te doen is en waar je vrienden zijn. Daarnaast kun je je eigen favoriete locaties, foto's en reviews toevoegen en delen met je contacten. Hier.nl werkt op basis van GPS en locatiebepaling via zendmasten, waardoor je direct over handige en bruikbare informatie uit jouw omgeving beschikt. Je kunt ook handmatig je locatie aangeven en aan- of uitzetten.

Praktische informatie
"Mensen willen ook buitenshuis snel praktische informatie kunnen opzoeken, zegt Herman Kienhuis, hoofd innovation & development bij ilse media. "Hier.nl speelt hierop in door informatie uit de buurt waar je je op dat moment bevindt overzichtelijk op een kaart te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld Hier.nl op je mobiel checken als je wilt weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is, waar de leuke restaurantjes zitten of welke feesten er zijn. En dan kun je ook meteen zien wie van je vrienden in de buurt is als zij online zijn op Hier.nl."

Kwalitatieve content
Joris van Heukelom, algemeen directeur ilse media: "Internet via de mobiele telefoon is een van onze speerpunten. De groei die we hierin dit jaar zien is fenomenaal. Met alle internetdiensten en merken uit het portfolio van Sanoma Digital en ilse media biedt dit opnieuw veel kansen. Toch mogen we mobiel internet niet over dezelfde kam scheren als internet zoals iedereen het kent. Dat we met 'Hier' gekozen hebben voor een mobiel georiënteerde dienst bewijst dit. Geen doorvertaling van een bestaand merk, maar een nieuwe dienst die 100% wordt afgestemd op je mobiel."

Gratis downloaden
Hier.nl is in de eerste plaats een mobiele applicatie, maar is ook te gebruiken via een mobiele website of gewoon via de pc. Je registreert je via www.hier.nl of je sms't HIER naar 9009. Je ontvangt dan een download link in een gratis sms om de applicatie te installeren. Vervolgens stel je je locatie in en zie je direct wat en wie er bij jou in de buurt is.

Hier.nl is gratis beschikbaar via een mobiele applicatie voor Nokia-, SonyEricsson- en Blackberry toestellen en via een mobiele website voor alle andere toestellen met een internetverbinding. Binnenkort is Hier.nl ook beschikbaar op Windows Mobile, iPhone en Android toestellen.

Hier.nl is een samenwerking met M2Mobi, winnaar van de Vodafone Mobile Clicks Award in 2008 met hun applicatie Nulaz.

VOOR DE REDACTIE
Een gebruikersfilmpje van Hier.nl is beschikbaar via: http://www.zie.nl/videos/een-dagje-amsterdam-met-hiernl/m1dz8v7fx9f7

Een foto van de applicatie is beschikbaar via: http://marketing.ilsemedia.nl/Applicatie_Hier

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, mobiel.viva.nl en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.