Ingezonden persbericht


Thule tilt dakkoffers naar een hoger niveau:

Zweedse marktleider op het gebied van transportoplossingen ontwikkelt innovatieve opvouwbare dakkoffer

Menen, België, 6 mei 2009 - Thule, marktleider in transportoplossingen voor de auto-industrie, presenteert vol trots 's werelds eerste opvouwbare dakkoffer - de Thule Ranger 90. Deze dakkoffer is speciaal ontwikkeld voor stedelingen die de bagageruimte van hun auto willen vergroten maar thuis niet genoeg ruimte hebben om een traditionele dakkoffer op te bergen.

Opgeruimd staat netjes
Dit unieke transportmiddel maakt deel uit van de Thule Ranger opvouwbare dakkoffer collectie waar ook de Ranger 500 Ski box toe behoort. De Ranger 90 verschilt van de standaard dakkoffers van hard kunststof door zijn waterbestendige canvas basis die eenvoudig tot een klein pakket kan worden opgevouwen en zo gemakkelijk vervoerd en opgeruimd kan worden. Hij is zo compact dat hij gemakkelijk in de achterbak van de auto kan worden opgeborgen tot men is aangekomen op de eindbestemming of kan, wanneer hij niet gebruikt wordt, in zijn speciale beschermhoes in de kelder of in een kast worden gezet.

Ontworpen voor onderweg
De Ranger 90 is voorzien van een snel kliksysteem waarmee de koffer moeiteloos zonder gereedschap op het dak van de auto kan worden bevestigd. De onderkant bestaat gedeeltelijk uit harde kunststof wat de koffer vorm geeft en ondersteunt. Wanneer uitgevouwen, is de Ranger 90 volledig waterbestendig dankzij de afgedichte naden en rits met geintegreerd slot.

Technische eigenschappen:


* Afmetingen: 110 x 80 x 40 cm

* Inhoud: ongeveer 340 liter

* Maximum laadvermogen: 50 kg

* Handig kliksysteem

* TUV goedgekeurd / 'City crash tested'

* 5 jaar garantie

Michael Mitschke, International Boxes Product Group Manager, zegt over de Ranger 90: 'Dit is een uiterst innovatief en interessant product, ontworpen voor stedelingen die simpelweg niet genoeg ruimte hebben om een traditionele dakkoffer op te bergen. Met de Ranger 90 kunnen zij die in de stad wonen toch beschikken over extra bagageruimte zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken waar ze hun dakkoffer op gaan ruimen; gebruiken, opvouwen en opruimen!'

De Thule Ranger 90 is, samen met de andere producten uit de Thule Ranger opvouwbare dakkoffer collectie, verkrijgbaar bij Thule distributeurs in Europa. Voor informatie over de dichtsbijzijnde dealer, kijk op www.thule.com. Thule biedt 5 jaar garantie op al haar producten.

Adviesverkoopprijs: Thule Ranger 90 ¤ 245,00 inclusief BTW

Over Thule

Thule is wereldwijd marktleider in 'Sports Utility Transportation' en biedt slimme oplossingen voor actieve families, buitensporters of professionals die hun uitrusting veilig, simpel en in stijl willen vervoeren. Het productaanbod bestaat uit dakkoffers, dakrails, fietsendragers, sneeuwkettingen, opleggers, trekhaaksystemen evenals accessoires voor recreatievoertuigen en opbergoplossingen. Thule heeft ongeveer 3.500 werknemers in dienst op 30 productie- en verkooplocaties in Noord-Amerika, Europa, Afrika en Azië. In 2007 bedroeg de nettowinst 6,2 miljard SEK (USD ~ 800 miljoen). De Thule Groep heeft haar hoofdzetel in Malmö (Sweden) en is grotendeels in handen van de private equity firma Nordic Capital. Meer informatie op www.thule.com

Perscontact
Open2Europe
Gerdine Lindhout
0033 1 55 02 27 88
g.lindhout@open2europe.com