Ingezonden persbericht


Persbericht

Corgwell lanceert oplossing op gebied van Recovery Management

Banken en bedrijven wachten te lang met hersteltraject

Houten, 6 mei 2009- Corgwell geeft de officiële aftrap voor het Corporate Recovery Program. Met een speciaal team van hoogwaardige ervaringsdeskundigen ondersteunt de organisatie het bedrijfsleven in deze moeilijke tijd.

Bedrijfsleven steekt kop in het zand
Volgens Will Breekelmans, senior adviseur bij Corgwell, wachten banken en bedrijven te lang met het optuigen van een hersteltraject. Bedrijven steken hun kop in het zand, negeren de slechte situatie en hebben geen oog voor de lange termijn strategie. De afdeling 'Bijzonder Beheer' bij banken raakt overbelast met bedrijven in vijf-voor-twaalf-situaties. Banken en bedrijven moeten volgens Breekelmans niet wachten tot het vijf voor twaalf is, maar moeten om 'half twaalf' preventief actie ondernemen.

Werken aan herstel
Corgwell werkt met het Corporate Recovery Program samen met ondernemend Nederland aan herstel. Een belangrijk aspect in de aanpak is de aandacht voor de 'zachte component' in het programma, er wordt met een speciale methodiek gekeken naar de menselijke kant: de juiste persoon op de juiste plaats.

Het herstelteam
Het team bestaat uit zelfstandige ondernemers die op interim basis een uitstekende reputatie hebben opgebouwd op het gebied van recovery/crisis management. Corgwell heeft hiermee op alle onderdelen specialisme in huis, waarbij de managers elkaar ook onderling ondersteunen in de opdrachten.

Corgwell
Corgwell formeert op strategisch niveau kennis en kunde in specifieke sectoren en expertisegebieden. In de vorm van interim-management, consultancy en werving & selectie, ondersteund door concepten en producten. Onderscheidend is de onafhankelijke rol die Corgwell in deze processen speelt. Het is de missie van Corgwell om voor de top van (overheids)organisaties toonaangevend te zijn in creatieve denkkracht en onafhankelijke daadkracht, waarmee snel een vernieuwende weg wordt ingeslagen.

Noot voor de redactie,