Ingezonden persbericht


Progress Software: businesstransactieanalyse cruciaal voor succes cloud computing en virtualisatie

Rotterdam, 6 mei 2009 - Organisaties die concepten als cloud computing of virtualisatie omarmen, kunnen niet om businesstransactieanalyse heen. Bij deze concepten is er geen sprake meer van een direct verband tussen infrastructuur en transacties. Een transactie kan starten in een systeem en eindigen in een ander systeem dat noch logisch, noch fysiek, noch geografisch verbonden is met het eerste. Traditionele beheerapplicaties zijn niet in staat om deze transacties goed te volgen. Dat vereist een nieuwe, geavanceerde architectuur die de transactie zelf volgt en niet uitsluitend netwerkcomponenten controleert.

Dan Foody, vicepresident Products voor Actional van Progress Software: "Transactieanalyse biedt op de korte termijn een oplossing voor bedrijven die veel transacties zien mislukken, maar de oorzaken moeilijk kunnen achterhalen. Veel organisaties proberen deze problematiek op te lossen door de complexiteit van hun IT-infrastructuur terug te dringen. Dat zal op de lange termijn beslist helpen bij het verbeteren van de effectiviteit. Maar daarmee blijven er op de korte termijn problemen bestaan. Transactieanalyse kan die voor een groot deel oplossen."

Met transactieanalyse kunnen organisaties de directe impact van mislukte transacties terugdringen door de transactie zelf als startpunt te nemen. Met traditionele beheeroplossingen is het vaak lastig om de exacte oorzaak of plaats van een storing vast te stellen. Het is zelfs mogelijk dat de beheerapplicatie alle lichten op groen heeft staan en niet ziet dat een klant bijvoorbeeld zijn orders niet kan bijwerken. Met die oplossingen is het dus vaak raden naar wáár het precies misgaat. Door de transactie als uitgangspunt te nemen en door alle applicaties en systemen heen te volgen, is direct te zien wat er aan de hand is. In de eerste plaats is een organisatie er zeker van dat geen enkele transactie 'verdwijnt'. In de tweede plaats kan zij direct ingrijpen wanneer een transactie om welke reden dan ook mislukt.

Verder zijn moderne tools op transactieanalysegebied ook in staat om transacties te classificeren en prioriteiten toe te kennen. Daardoor kan een organisatie bijvoorbeeld extra computer resources toewijzen aan transacties die relatief veel winst opleveren. "Dit is vooral effectief voor organisaties met veel transacties, zoals telecomoperators of logistieke dienstverleners. Een cruciaal voordeel is dat geen enkele transactie ongemerkt verloren gaat. Dat alleen al is winst in een uitdagende economie", aldus Foody.

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren. Voor meer informatie: www.progress.com.