WaTerZiend: een historische locatievoorstelling bij het Engelermeer


'S-HERTOGENBOSCH, 20090421 -- Al eens een theatervoorstelling in de natuur meegemaakt? Aansluitend op het jaarthema `'s-Hertogenbosch Waterstad' van De Tijdreiziger organiseert Hertog Zout in samenwerking met Picos en Fontys Hogeschool een historische locatievoorstelling bij het Engelermeer, gebaseerd op feiten uit de geschiedenis van 's-Hertogenbosch. Van maandag 6 tot en met zaterdag 9 mei vertrekt er iedere avond een privé-bus van de Verkadefabriek naar het Engelermeer bij 's-Hertogenbosch voor een theatrale wandeling van plusminus 3,5 km over onverharde paden.

"Niemand heeft vat op tijd. Het is als fijn zand in de palm van je hand. Hoe harder je knijpt hoe sneller het door je vingers wegstroomt. Waarom knijpt iedereen dan toch zo hard? Voorbij gaat het toch. Onverbiddelijk draait alles door. Zoals de aarde en de sterren. Maar eerlijk. Misschien wel het eerlijkste wat er is. Laat u meevoeren en kijk tussen de seconden...."


Toen regisseuse Letizia Rompelberg een rustig bezoekje bracht aan het natuurgebied naast het Engelermeer was zij meteen betoverd door de schoonheid en serene rust van het gebied. De vraag "wat heeft zich hier door de eeuwen heen afgespeeld?" bleef lang in haar hoofd rondspoken en inspireerde haar tot het maken van deze historische locatietheatervoorstelling.


Samen met Picos, de amateurtheaterschool van de Muzerije en de Academie voor Drama van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, is een unieke theatervoorstelling ontstaan met een onvergetelijke mengeling van theater, natuur, muziek, beeldende vormgeving en geschiedenis.

Voorstellingsdata:
6 t/m 9 mei: vertrek vanuit de Verkadefabriek: 18.30 uur (rond 21.30 is de bus terug)
Extra 9 mei: vertrek vanuit de Verkadefabriek: 14.00 uur (rond 17.00 is de bus terug)

De voorstelling is een theatrale wandeling voor alle leeftijden over onverharde paden (plusminus 3,5 km). Hierdoor is de voorstelling helaas niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn. Stevige schoenen zijn aan te raden.


Deze activiteit wordt ondersteund door De Tijdreiziger. De toegangsprijs is 8,- euro per persoon inclusief de busreis en een drankje onderweg. Reserveren via www.verkadefabriek.nl,


WaTerZiend werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente 's-Hertogenbosch, De Tijdreiziger, De Muzerije, Staatsbosbeheer, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Notaris Mandos en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.





De Tijdreiziger