Reünie 10 jaar Stichting Culturele Detachering Werkzoekenden (SCDW)


DEN HAAG, 20090506 -- Dit jaar bestaat Stichting Culturele Detachering Werkzoekenden 10 jaar! In deze 10 jaar hebben veel mensen de opleiding tot beveiliger II bij SCDW (in samenwerking met Gemeente Den Haag en Stichting Werkbij) met succes afgerond. Vervolgens zijn zij aan de slag gegaan bij uiteenlopende beveiligingsbedrijven door het hele land.

Alle successen van de afgelopen jaren willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal op 19 juni 2009 een groots opgezette reünie plaatsvinden in het Atrium in Den Haag. Tevens zal een publicatie gepresenteerd worden met een overzicht van de afgelopen jaren en interviews met cursisten en andere betrokkenen bij het project.

Deelnemers en betrokkenen kunnen zich aanmelden voor de reünie via info@SCDW.nl


Stichting Culturele Detachering Werkzoekenden
SCDW verzorgt de opleiding en - aansluitend - de bemiddeling van langdurig werkzoekenden naar een reguliere baan in de beveiligingsbranche. Daartoe onderhoudt SCDW nauwe contacten met de uitvoeringsorganisaties voor gesubsidieerd werk, de culturele sector en particuliere beveiligings- en bewakingsdiensten.

De uitvoeringsorganisaties spelen vooral voor de opleiding een belangrijke rol, want zij dragen de kandidaten voor de opleiding aan.
Voor het opdoen van werkervaring wordt voor de cursisten een tijdelijke, gesubsidieerde arbeidsplaats op basis van detachering gezocht bij culturele (of andere non-profit) instellingen.
Als de (theorie) opleiding is afgerond vinden de beveiligingsbedrijven bij SCDW nieuwe, gediplomeerde medewerkers.

SCDW boekt veel succes met haar werkwijze, die niet alleen in de Haagse regio maar ook in Haarlem wordt toegepast. Het succes is vooral toe te schrijven aan het feit dat aan de belangen van alle betrokken partijen tegemoet wordt gekomen.

Het hele traject is op een ding gericht: een baan, met name in de beveiligingsbranche. De cursisten werken daar naartoe en zijn gemotiveerd om direct na het behalen van de diploma's te beginnen. Ruim driekwart van de aangemelde cursisten heeft na één jaar de diploma's behaald en een reguliere baan gevonden.

Het leerwerkproject tot beveiliger is een samenwerkingsverband tussen SCDW, Werkgeversservicepunt Gemeente Den Haag en Stichting Werkbij.

SCDW werkt samen met onder meer:
Jongeren Toezicht Team (JTT); Mauritshuis; Haags Historisch Museum; Haags Gemeentemuseum; ADO DEN HAAG; HTM; Stichting Den Haag Sculptuur; Scholengroep Den Haag Zuid West, Stichting De Grote Kerk Den Haag; Gemeente Haarlem; Teylers Museum Haarlem.





Ingezonden persberichten