Overheid kan nieuwbouwmarkt stimuleren met koopsubsidie


Het grootste nieuwbouwportaal van Nederland, Nieuwbouwwoningen.nl, houdt onderzoek onder haar bezoekers

BREDA, 20090506 -- De gevolgen van de kredietcrisis zijn op vele gebieden te merken. Zo zijn de verkopen van nieuwbouwwoningen, als gevolg van onzekerheid bij de consument, in de loop van 2008 gehalveerd. En ook de toekomst ziet er niet rooskleurig uit, want volgens ramingen zal de productie de komende jaren met bijna 20 procent afnemen. Is dit onvermijdelijk of kan er wel degelijk iets tegen ondernomen worden? Het grootste nieuwbouwportaal van Nederland, Nieuwbouwwoningen.nl, hield onderzoek onder haar bezoekers.

Hoe kijkt de Nederlandse consument hier tegen aan en wat vinden zij dat de Nederlandse regering moet ondernemen om het kopen van een nieuwbouwwoning aantrekkelijker te maken? Om antwoord op deze actuele vraag te krijgen heeft de website www.nieuwbouwwoningen.nl een poll gehouden onder haar bezoekers. Met als resultaat: 740 respondenten die graag hun menig wilde geven over deze stelling.

De respondenten kozen voor de volgende vier maatregelen: lagere koopsom door goedkopere grondprijzen, meer vrijheid voor zelfstandig bouwen, koopsubsidie en lagere belasting voor een energiezuinige woning. Het grootste gedeelte van de respondenten (44%) vindt dat de overheid de nieuwbouwmarkt moet stimuleren met koopsubsidie, terwijl een minderheid van 8% vindt dat er meer vrijheid moet zijn in het zelfstandig bouwen van woningen. Lagere belasting voor een energiezuinige woning kreeg de goedkeuring van 9% van de respondenten en 39% vindt dat de koopsom van een nieuwbouwwoning omlaag kan wanneer de grondprijzen goedkoper worden.

Nieuwbouwwoningen.nl

Nieuwbouwwoningen.nl, onderdeel van de BIJN Group uit Breda, is al sinds 2001 online en is uitgegroeid tot dé plaats op het internet waar vraag en aanbod van nieuwbouwwoningen samenkomt. Met meer dan 3658 projecten en 304.000 unieke bezoekers is Nieuwbouwwoningen.nl de grootste onafhankelijke nieuwbouw website van Nederland.

Op Nieuwbouwwoningen.nl staat informatie omtrent de nieuwste woningen en projecten. Het zoeken naar de ideale woning wordt versneld door een zoekprogramma waarmee de klant niet alleen op provincie, maar ook op plaats en prijsklasse kan zoeken.

Daarbij biedt Nieuwbouwwoningen.nl de bezoeker nog vele additionele informatie. Zo kan men informatie inzien over de bouwnummers, de buurt en discussiëren met toekomstige buurtbewoners op het forum.