Latinos veroveren harten Nederlanders


Culturele organisatie Alas Latinas boekt na eerste jaar goede successen in culturele uitwisseling tussen latinos en Nederlanders

UTRECHT, 20090506 -- De organisatie De Utrechtse organisatie Alas Latinas is vorig jaar gestart met het opzetten van culturele activiteiten voor jong en oud. Thema: de Latijns-Amerikaanse cultuur. Doel: Nederland informeren en enthousiasmeren over de taal en cultuur van Latijns-Amerika. Coördinator en oprichter Nicole Maria Tak: " Latijns-Amerika is een regio in opkomst. Op vele vlakken wordt haar invloed op Nederland groter. Steeds meer Nederlanders wagen de stap naar dit boeiende sub-continent en met recht: Latijns-Amerika heeft zoveel te bieden! Wij willen iedereen die een reis gaat ondernemen of gewoon open staat voor een nieuwe cultuur goed informeren en enthousiasmeren over deze cultuur"

Open deuren
Alas Latinas wil de stap voor allen naar de latino-cultuur zo klein mogelijk maken. Tijdens het Latin American Film Festival (LAFF) in Utrecht (7-15 mei) zijn haar deuren (om de hoek van het LAFF) tussen 1500 en 1800 open voor publiek. Informatie over de diverse activiteiten als Spaans lessen, exposities, literatuurcursussen, cocktailproeverijen, culinaire evenementen en creatieve dans- en knutselworkshops zijn hier te verkrijgen. Daarnaast biedt zij tijdens het LAFF korting op alle Spaans cursussen. Ook latinos zijn van harte welkom. Alas Latinas breidt doorlopend haar banden met en werkgelegenheid voor latinos in Nederland uit.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.alaslatinas.nl





Ingezonden persbericht