Varkens kijken in Oirschot


OIRSCHOT, 20090506 -- Op vrijdag 15 mei wordt bij B&B Hoeve Polsdonk in Oirschot een zichtstal geopend door Bennie Jolink van de rockgroep Normaal en Paul Rüpp, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. Het is het twaalfde zichtbedrijf in Nederland en het eerste bed & breakfast in Nederland met zichtstal.

Heel bijzonder aan de stal is dat de bezoeker hier een luchtwasser in werking kan zien. Deze wasser verwijdert ammoniak en andere geurstoffen uit de stallucht. Bezoekers kunnen door de ramen zien hoe dit gebeurt en bij elke stap het effect ook ruiken. In Duitsland wordt deze techniek op grote schaal toegepast; in Nederland is het in opkomst.

Vanaf 16 mei zijn de deuren van de zichtstal voor iedereen geopend. Kom gratis varkens kijken en ervaar zelf hoe de dieren gehouden worden. Een afspraak maken is niet nodig. Het adres is: B&B Hoeve Polsdonk, Polsdonken 1, 5688 LE Oirschot. Je bent dagelijks welkom tussen 10.00 en 17.00 uur (in de zomer tot 20.00 uur).

Mocht je meer willen weten? Kijk dan op de website van stichting Varkens in Zicht www.stapindestal.nl. Het motto van de Stichting is "kom kijken en ervaar zelf". Wil je logeren bij B&B Hoeve Polsdonk of elders in Oirschot? Kijk dan op www.hoevepolsdonk.nl of www.bedandbreakfast.nl/plaats/Oirschot.





Ingezonden persbericht