Boten verkoop in de lift


AMSTERDAM, 20090506 -- De boten verkoop zit de laatste maand weer in de lift. De grootste sites voor aan- en verkoop van boten: botentekoop.nl en nieuweboten.nl ziet haar bezoeken sterk toenemen. Ook het mailverkeer tussen de kopers en aanbieders van een boot stijgt. Afgelopen maand steeg het aantal bezoeken met 5,8% tot 516.649 bezoeken in de maand april. "Dit is nog geen record, maar we hebben de stijgende lijn te pakken", zegt Marco menage, marketing bij botentekoop.nl.

Afgelopen najaar en winter waren qua boten verkoop slecht ten opzichte van voorgaande jaren. De grote watersport beurzen trokken minder publiek dan in voorgaande jaren. Zo kwamen er 9.038 mensen minder op de Hiswa in de Rai. Het aantal bezoeken op botentekoop.nl bleef de voorgaande maanden redelijk op pijl, echter de bezoekers keken wel, maar kochten niet.

Maar sinds een zonnig voorjaar en de trend om meer tijd te recreëren in eigen land is er steeds meer belangstelling voor de aankoop van een boot, dit in tegenstelling tot de autoverkopen. Vooral sloepen zijn nog steeds immens populair. Dit komt mede door de vergaande ontwikkeling van de sloepen. Nederland wordt ook wel beschouwd als de Silicon Valley van de botenmarkt in Europa. Er zijn veel kleine tot redelijk grote bedrijven die zich bezighouden met het produceren van boten en jachten.

Ook bij de sportboten en snelle speedcruisers van Bayliner gaat het de laatste weken weer beter. "Het ijs is gelukkig van de sloten, de zon staat aan de hemel, mensen hebben weer zin om plezier te hebben in hun vrije tijd", zegt Pieter van de Broek; eigenaar van Holland Sport Boat Center in Amsterdam.

Meer boten te koop dan vorig jaar!
Er staan 3 % meer boten te koop op botentekoop.nl dan vorig jaar. In totaal staan er nu 16.500 boten te koop. Dit is c.a. 4% van het totale botenaanbod in Nederland, dit ligt op c.a. 400.000. Daarnaast worden er steeds meer en meer boten aangeboden door watersport bedrijven. "Particuliere verkopers willen graag een goede prijs voor hun boot en willen een betrouwbaar schip kopen, daar kunnen wij als makelaar goed van dienst zijn", zegt Jan van der Veen, Frieslands grootste jachtmakelaar.





Ingezonden persbericht