TruePosition krijgt aanvullende schadevergoeding van $20 miljoen toegewezen in octrooizaak tegen Andrew Corporation

BERWYN, Pennsylvania--(BUSINESS WIRE)-- 20090506 --

TruePosition, Inc., vooraanstaand leverancier van draadloze technologieën en oplossingen vor plaatsbepaling, dochter van Liberty Media Corporation, heeft vandaag bekendgemaakt dat het United States Delaware District Court TruePosition aanvullende schadevergoedingen heeft toegewezen ten bedrage van ongeveer $20 miljoen, vermeerderd met de kosten voor gerechtelijke bijstand en gerechtskosten, in de octrooizaak tegen Andrew Corporation, onderdeel van CommScope, Inc.

In september 2007 had de jury van het Delaware District Court geoordeeld dat Andrew bewust inbreuk had gemaakt op een octrooi van TruePosition met betrekking tot de plaatsbepalingstechnologie Uplink Time Difference of Arrival (U-TDOA). De jury stelde vast dat het octrooi met name was geschonden bij de levering door Andrew van het draadloze plaatsbepalingssysteem Geometrix® aan Saudi Telephone Company (STC). Andrew bleef de inbreukmakende producten echter ook na de uitspraak aan STC leveren. Daarom kende het hof TruePosition nogmaals $10,1 miljoen aan schadevergoeding, $9,6 miljoen aan strafvergoeding, rentevergoeding voor de periode voor en na de uitspraak, en vergoeding van gerechtskosten en kosten van gerechtelijke bijstand toe. Dit was in aanvulling op het eerder toegewezen bedrag van $23,25 miljoen aan schadevergoedingen en strafvergoedingen. Het hof sprak tevens een definitief permanent gerechtelijk bevel uit om Andrew Corporation te verbieden de inbreukmakende Geometrix®-producten te maken, gebruiken, verkopen of aan te bieden.

“We zijn zeer tevreden over de uitkomst van deze zaak,” aldus Frederic Beckley, Executive Vice President en General Counsel van TruePosition. “Deze uitspraak bevestigt het feit dat TruePosition het essentiële intellectuele eigendomsrecht bezit met betrekking tot U-TDOA, en bevestigt de positie van TruePosition als wereldleider op het gebied van draadloze oplossingen voor plaatsbepaling die van levensbelang zijn voor het slagen van een onderneming.”

U-TDOA is een draadloze technologie voor plaatsbepaling waarmee mobiele telefoons met hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid kunnen worden gelokaliseerd. De wereldwijde vraag naar krachtige draadloze technologieën voor plaatsbepaling is de laatste tijd snel gegroeid als gevolg van de toenemende behoefte van overheidsinstellingen en particuliere ondernemingen om mobiele telefoons te kunnen lokaliseren in verband met de openbare en nationale veiligheid.

Het U-TDOA octrooi van TruePosition omvat Control Channel Location-technieken die een cruciale rol spelen bij essentiële toepassingen als grensbewaking, bescherming van kritieke punten in de infrastructuur en rechtshandhaving.

In een eerdere rechtszaak verkreeg TruePosition een schikking ter waarde van $42 miljoen van Andrew Corporation met betrekking tot octrooien die geen rol speelden binnen de huidige rechtszaak. Deze eerdere rechtszaak is TruePosition, Inc., v. Allen Telecom, Inc. (D. Del. 2001).

Over TruePosition

TruePosition (www.trueposition.com) is wereldleider op het gebied van oplossingen voor plaatsbepaling en informatieverzameling die bijdragen tot de bescherming van de burgers, de aanpak van misdaad en het redden van levens. De oplossingen voor plaatsbepaling van TruePosition voldoen aan de vereisten van ondernemingen en overheidsinstellingen die een doorslaggevende rol spelen bij het slagen van ondernemingen. Tot deze oplossingen behoren technologieën die ook in de toekomst nog grote waarde zullen hebben, innovatieve toepassingen en uitgebreide netwerk- en systeemdiensten. TruePosition bezit meer octrooien, technische expertise en operationele ervaring op het gebied van draadloze plaatsbepaling dan welk ander bedrijf ter wereld ook. Dagelijks vertrouwen meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd op plaatsbepalingsservices die worden ondersteund door TruePosition-technologie. TruePosition is eigendom van Liberty Media Corporation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
TruePosition
Brian Varano, directeur Marketing
+1 610-680-2251

brian.varano@trueposition.com