Ingezonden persbericht


'LITTLE FEAT' (USA) NAAR PODIUM HARDENBERG

Podium Hardenberg flikt het weer! De Amerikaanse westcoastband 'Little Feat' komt naar Nederland en koos het Hardenbergse uitgaanscentrum voor het concert op woensdagavond 6 mei aanstaande. Dit betekent een avondje heerlijke gitaarmuziek, close hamony zang en funky en soulvolle songs door één van de meest ervaren en bekendste band uit het genre. Podium kreeg enkele jaren geleden al de trotse bijnaam 'Paradiso van het Oosten' en de Overijsselse concertzaal is in de internationale musicscene nog steeds hot, zo blijkt.

Sommige mensen denken dat de Amerikaanse rockband Little Feat met de dood van Lowell George ophield te bestaan maar niets is minder waar. George was oprichter van de band en zanger, componist, tekstschrijver en slidegitarist. Hij overleed in '79 en zijn muzikale erfenis bevatte klassiekers als: Willin', Sailing shoes, Spanish Moon, Dixie chicken, Rock 'n' roll doctor en Fat man in the bathtub. Lowell George was ook wel bekend als 'de dikke man met de kleine voeten' en juist zijn kleine schoenmaat brachten hem tot de naam van de band. Toetsenman Bill Payne, gitarist Paul Barrère, bassist Kenny Gradney, drummer Richie Hayward en congaspeler Sam Clayton tekenen voor de muzikale parel 'Little Feat' met nog steeds die glorieuze mix van countryrock, New Orleansfunk, blues, boogie, jazzrock en bluegrass. Little Feat is een band die het muziek maken niet zal laten. Paul Barrère zegt zelfs: 'De band is ons leven' en daarmee is eigenlijk alles gezegd.

Little Feat doet op 6 mei Podium Hardenberg waar de zaal open gaat om 19.30 uur. Als supportact Podiumvriend en 'Prodigal Son' ERWIN NIJHOFF, die zijn prachtige songs zal zingen zoals alleen hij dat kan. Concert-start is om 20.30 uur. Tickets kosten ¤ 27,50. Meer info op www.poppodium.nl.

Einde Persbericht