Gemeente Voorschoten

2e fase Traverse start op 6 mei

Afgerond deel Veurseweg Vanaf 6 mei start de tweede fase in de herstructurering van de Traverse, de doorgaande weg tussen Leidschendam en Leiden. De werkzaamheden beginnen aan de Koningin Julianalaan en de Leidseweg, tot aan de Bachlaan. De werkzaamheden zullen overlast voor het verkeer en omwonenden veroorzaken. Daarom is er een omleidingsroute ingesteld. Tijdens een informatieavond op maandag 20 april in Hotel De Gouden Leeuw heeft de gemeente geïnteresseerden geïnformeerd over de tweede fase en de omleidingen.

Omleidingen
De omleidingsroute zorgt ervoor dat verkeer vanuit Leidschendam via onder meer de Koninklijke Marinelaan, Oranjeboomstraat, Professor Einsteinlaan en Badhuisstraat weer op de Leidseweg uitkomt.

Om het verkeer geordend te laten verlopen worden bepaalde wegdelen eenrichtingsverkeer:

- Leidseweg/ Koningin Julianalaan, tussen Bachlaan en Schoolstraat/Wijngaardenlaan

- Oranjeboomstraat, tussen Merelhof en Raadhuislaan

Bestemmingsverkeer vanuit Leiden kan gewoon de Leidseweg en de Koningin Julianalaan volgen. Doorgaand verkeer adviseren we om te rijden via de A4 en de A44/N44. De omleidingsroute staat met borden aangegeven.

De gemeente is zich bewust van de hinder die de werkzaamheden voor omwonenden en verkeer kunnen veroorzaken. Om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden zijn er afspraken met de aannemer gemaakt. Ervaringen uit de eerste fase zijn hierin meegenomen.

Fietsers en voetgangers
Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer deels omgeleid. Dit staat met borden aangegeven. Voetgangers krijgen alternatieven langs de bestaande route aangeboden, veelal langs één zijde van de weg. Alle straten blijven, soms echter via de omleidingsroute, bereikbaar.

Parkeren
Het is niet mogelijk om te parkeren aan de zijde waar gewerkt wordt. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren in omliggende straten.

Bereikbaarheid gemeentehuis
Er vinden ook werkzaamheden plaats voor de deur van het gemeentehuis. Bezoekers en medewerkers van het gemeentehuis zullen enige hinder hiervan ondervinden. De voorzijde van het gemeentehuis blijft daarentegen toegankelijk, ook voor minder validen.

Overdag tussen 8:30 - 12:30 is het gemeentehuis ook via de achterzijde (ingang fietspad Burgemeester Berkhoutpark) bereikbaar, behalve op donderdagavond.

Huwelijksvoltrekkingen zijn verplaatst naar het Ambachts- en Baljuwhuis aan de Voorstraat. De gemeente stemt dit af met de aanstaande bruidsparen.

Meer informatie
Met de vernieuwing van de Traverse beoogt Voorschoten een veilige, lommerrijke doorgaande route te creëren. De nieuwe Traverse heeft twee smalle rijbanen en een bloemrijke middenberm.
Zie ook de pagina's op deze site over de Traverse.
* 29 april 2009