Gemeente Coevorden

Structuurvisie Aalden - Zweeloo geeft toekomstige ontwikkelingen in dubbeldorp aan

Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden heeft de ontwerp-structuurvisie Aalden- Zweeloo vastgesteld en ter inzage gelegd. Op woensdag 6 mei houdt de gemeente een informatiebijeenkomst om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk, Kerkstraat 16 in Aalden waar de structuurvisie wordt toegelicht.

Een aantal ontwikkelingen in Aalden en Zweeloo vormen aanleiding voor het opstellen van een structuurvisie, zoals het vrijkomen van het pand Seubers en de wens om winkelvoorzieningen te concentreren. In de visie wordt aangegeven dat het wenselijk is om de belangrijkste voorzieningen te concentreren in het gebied tussen Seubers en de Korenhof. Dit ligt centraal tussen Aalden en Zweeloo en hiermee ontstaat meer samenhang tussen de beide dorpen. Ook zijn in de visie de mogelijkheden voor meer vraaggerichte woningbouw in de toekomst geschetst en is aangegeven welke locaties mogelijk herontwikkeld kunnen worden. In de structuurvisie zijn ook de ontwikkelingen rond het AZC in Aalden en de uitbreiding van Aelderholt meegenomen.

Grote lijnen

De structuurvisie geeft in grote lijnen aan hoe de ruimte in Aalden-Zweeloo benut kan worden: waar is er ruimte voor welke functies en waar niet. Er wordt dus niet voor elke kavel of gebouw aangegeven welke functie passend is: deze details worden in bestemmingsplannen vastgelegd. Voor de totstandkoming van de visie zijn gesprekken gevoerd met belanghebbenden, zoals dorpsbelangen Aalden en dorpsbelangen Zweeloo. De structuurvisie ligt sinds 22 april 6 weken ter inzage.