PvdA Rotterdam


PVDA ROTTERDAM

PERSBERICHT
05-05-2009

STRIJD NOG NIET GESTREDEN

Camping Zondermast, de ludieke -illegale- camping opgezet door de bewoners van de Essenburgsingel, dreigt ontruimd te worden. De PvdA vraagt, middels een email van raadslid Marco Heijmen aan de burgemeester, geen politie in te zetten om de camping te ontruimen.

Marco Heijmen: "Van bewoners aan de Essenburgsingel hoorden we dat de voorzitter van deelgemeente Delfshaven heeft aangekondigd dat 'Camping Zondermast' uiterlijk woensdag 6 mei ontruimd moet zijn. Indien hier geen gehoor aan gegeven wordt, gaan deelgemeente en politie over tot het ontruimen van de camping. Wij vragen nu de burgemeester dit nog niet te doen."

Camping Zondermast is opgezet door de bewoners van de Essenburgsingel om de bouw van de grote c2000 zendmast tegen te houden. Sinds bekend werd dat er op de hoek van de Essenburgsingel een grote zendmast gepland staat, protesteren de bewoners hiertegen. Marco Heijmen: "De camping is een ludieke inspanning van bewoners om aandacht te vragen voor een stukje stadsnatuur." De bewoners hebben ook via de officiële wegen bezwaar aangetekend. De finale uitspraak in deze is nog niet gedaan. De PvdA wil daarom dat er nu nog geen politie wordt ingezet om de camping te ontruimen.


--------------------------------------