Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 mei 2009

Naam: Kadir Yildirim/Marloes Nollen: 053-4555588

Verkeersongeval met letsel

Westerhaar-Vriezenveense wijk

Een 32-jarige automobiliste uit Westerhaar-Vriezenveense wijk is gewond geraakt na een aanrijding op 4 mei op de kruising Sibculoseweg/Rozenstraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Op maandag 4 mei omstreeks 12.15 uur wilde een 63-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveense wijk vanaf de Sibculoseweg linksaf de Rozenstraat inslaan. De man had daarom voorgesorteerd. Een achteropkomende 32-jarige automobiliste uit Westerhaar-Vriezenveensewijk had dit te laat in de gaten en botste hierdoor op haar voorganger. De automobiliste van deze auto raakte hierdoor gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.(09-051829)

Snorfietster gewond

Almelo

Een 26-jarige snorfietster uit Almelo raakte gewond na een aanrijding met een personenauto op 4 mei in Almelo.

Op 4 mei omstreeks 15.30 uur raakte een 26-jarige snorfietster gewond, nadat ze was aangereden door een 27-jarige automobilist uit Almelo. Het ongeluk gebeurde toen de automobilist over het Acaciaplein rechtsaf sloeg richting parkeerplaats. Hij zag hierbij de snorfietser over het hoofd, waarbij de aanrijding ontstond. De snorfietster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis (09-051969)

Fietser gewond bij ongeval

Enschede

Een 8-jarige jongen raakte gewond, nadat hij op zijn fiets was aangereden door een nog onbekende automobilist(e).

Op 5 mei omstreeks 17.55 uur raakte een 8-jarige fietser uit Enschede gewond, nadat hij op de Oliemolenstraat ter hoogte van de Hoge Bothofweg plotseling de weg overstak. Een automobilist(e) die hier reed kon de jongen niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. De auto is na het ongeval vrijwel direct doorgereden. De jongen is ter controle overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De politie verzoekt de automobilist(e) of getuigen van dit ongeval om zich te melden bij de politie Twente, via 0900-8844 of via bel M. 0800-7000 (09-052449)

Hond in beslag genomen na verwaarlozing

Enschede

Een hond is door de politie en het OM in beslag genomen, nadat een dierenarts melding deed van het feit dat er bij hem een zwaar verwaarloosde hond was binnengebracht. De eigenaar, een 60-jarige man uit Enschede, is door de politie gehoord en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Op 4 mei omstreeks 15.00 uur meldde een dierenarts in Enschede dat in zijn praktijk een hond was binnengebracht, die zwaar verwaarloosd was. De eigenaar had zijn hond naar de dierenarts gebracht met het verzoek om de hond te scheren. De dierenarts besloot de hond in de praktijk te houden en de politie te bellen. De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie besloten om de hond in beslag te laten nemen en om de 60-jarige eigenaar van de hond uit Enschede aan te houden in het kader van artikel 37 van de Gezondheids- en Welzijnswet Dieren. De eigenaar is op 4 mei gehoord door de politie. Proces-verbaal zal tegen de man worden opgemaakt en naar Justitie worden gezonden. De hond is elders ondergebracht. (09-052037)

Gewapende overval

Holten

Een 64-jarige eigenaar van een horecagelegenheid in Holten is op 6 mei omstreeks 04.20 uur overvallen door drie gemaskerde mannen.

Op 6 mei kwam er bij de politie Twente een melding binnen dat een eigenaar van een horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Holten was overvallen. Drie gemaskerde mannen hadden de man bedreigd met een vuurwapen en eisten geld. De man heeft de mannen een geldbedrag meegegeven. De drie mannen zijn vervolgens gevlucht. De politie is direct begonnen met een onderzoek. Op technisch gebied, maar ook middels een buurtonderzoek. De politie Twente komt graag in contact met mensen die de afgelopen periode zaken hebben waargenomen, die verband kunnen houden met deze overval. De politie Twente is te bereiken via 0900-8844 of via het nummer Bel M. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (09-052513)

Fietsendief aangehouden

Hengelo

De politie heeft in Hengelo een fietsendief aangehouden.

Een 18-jarige man uit Hengelo is op de Enschedesestraat in Hengelo op 4 mei omstreeks 13.50 uur aangehouden i.v.m. fietsdiefstal. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij gehoord is. Procesverbaal wordt tegen hem opgemaakt. De fiets zal worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. (09-052057)

Getuigen gezocht i.v.m. vernieling bouwland

Hertme

De politie heeft een aangifte opgenomen i.v.m. vernieling van een bouwland.

Een 53-jarige eigenaar van een bouwland heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn bouwland. Vermoedelijk is tussen 3 en 5 mei 2009 zijn bouwland aan de Bartelinksweg in Hertme vernield door iemand die hier met zijn of haar trike doorheen heeft gecrosst. Het bouwland was ingezaaid met zomergerst. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie Twente, via 0900-8844. (09-052598)

Politie Twente ontmantelt wietplantage Wierden
De politie in Wierden heeft na een tip op 5 mei 2009 aan de Ambachtweg in Wierden een wietplantage ontmanteld. Een 33-jarige man uit Almelo is hiervoor aangehouden. De plantage werd ontdekt in een fabrieksloods die voor verhuur was opgedeeld in een aantal units. De 33-jarige verdachte was de huurder van de unit waar de wietplanten zijn aangetroffen. De politie heeft plusminus 600 kleine en 100 grote planten in beslag genomen. Twente Milieu heeft de materialen ter vernietiging meegenomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-052322).

Politie houdt stalker aan
Almelo
De politie in Almelo heeft op 5 mei 2009 een 42-jarige man uit Vriezenveen aangehouden. De man wordt verdacht van het stalken van een 33-jarige vrouw uit Almelo. De verdacht zou de vrouw, die een aangifte heeft gedaan, in 2008 en 2009 meerdere malen en met verschillende middelen hebben gestalkt. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-044096).

Onenigheid buren: man aangehouden Enschede
Een 46-jarige man uit Enschede is maandagavond 4 mei 2009 in zijn woonplaats aan de Bentelobrink aangehouden. Dit naar aanleiding van bedreiging van een 46-jarige buurtbewoner die aangifte deed. De aangever was met enkele kinderen aan het voetballen op het speelveldje. Op een gegeven moment kwamen de kinderen van de verdachte naar het speelveldje en er ontstond tussen de groepen kinderen een woordenwisseling. De kinderen van de verdachte gingen weer naar binnen en kwamen eerst met de moeder en later met de verdachte zelf terug. Na een woordenwisseling tussen de aangever en de verdachte zou de verdachte de aangever bedreigd hebben met een ijzeren staaf. Hierop heeft de politie de verdachte terzake bedreiging aangehouden. In de schuur van de verdachte is ijzeren staaf gevonden en in beslag genomen. De verdachte is eerst voor nader onderzoek in verzekering gesteld en vervolgens eind van de dag met een dagvaarding heengezonden (09-052076).

Twee inbrekers aangehouden dankzij tips getuigen Enschede
De politie in Enschede heeft op 3 mei 2009 laat in de avond twee verdachten aangehouden dankzij tips van getuigen. De politie kreeg rond 22.00 uur een melding dat een onbekende persoon een ruit van een winkel aan de Korte Hengelosestraat had ingegooid en had getracht kleding weg te nemen. Een tweede persoon zou op de uitkijk hebben gestaan. Dankzij tips van getuigen heeft de politie direct hierop de twee verdachten aan kunnen houden. De eerste verdachte, een 54-jarige man uit Enschede, is aangehouden in de hal van het station. De tweede verdachte, een 48-jarige inwoner van Enschede, kon iets later ter hoogte van de Irenepromenade worden aangehouden. De mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-051654).

Politie houdt verdachte aan wegens stelselmatig mishandelen vriendin Haaksbergen
De politie in Haaksbergen heeft op 4 mei 2009 na een onderzoek en op verzoek van Officier van Justitie een 19-jarige inwoner van Haaksbergen buiten heterdaad aangehouden. De man wordt verdacht van stelselmatig mishandelen van zijn 18-jarige (ex)vriendin. Om in de toekomst escalatie te voorkomen willen Politie en Justitie hulpverlening op gang krijgen. Voor het onderzoek is de verdachte opgesloten (09-049622).

Aanhouding wegens poging tot diefstal Enschede
Een 34-jarige inwoner van Enschede is op 4 mei in zijn woonplaats aan de Kottendijk buiten heterdaad aangehouden. De man wordt verdachte van poging tot diefstal van goederen vanuit een winkel aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. De politie kreeg op 28 april rond 16.35 uur een melding van een 26-jarige medewerkster van een winkel dat er zojuist in de winkel poging was geweest van diefstal. Een man zou geprobeerd hebben twee wasrekken te stelen. Toen de medewerkster achter hem aan liep liet de verdachte de wasrekken vallen en liep vervolgens hard weg. Na een onderzoek van de politie en op basis van camerabeelden kon worden vastgesteld dat het hier om de 34-jarige verdachte gaat. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-049564).

---- --