Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht lanceert website over 'Nieuwe Energie'

De gemeente lanceert de website www.slim-bezig.nl waar informatie op staat over het programma 'Utrecht maakt Nieuwe Energie'. De gemeente wil een extra impuls geven aan het bewust en slim omgaan met energie. Samen met bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en bewoners van Utrecht wil de gemeente CO²-uitstoot in Utrecht reduceren.

Een van de projecten is het project Wijk West Energieneutraal. De ambitie is om deze Utrechtse wijk als eerste bestaande woonwijk energieneutraal te maken. Het project is bijzonder, omdat het een van de eerste bestaande wijken in Nederland is met zo'n doelstelling. Een ander voorbeeld is het project Energiebesparing in de Openbare Verlichting, waar Utrecht op het gebied van energiezuinig verlichten een koploperspositie inneemt.

Er is een werkprogramma vastgesteld voor de periode 2008-2012 om de CO²-uitstoot met circa 75.000 ton te reduceren. Het werkprogramma is gestructureerd aan de hand van de vier inhoudelijke thema's: wonen, werken, mobiliteit en de eigen gemeentelijke organisatie. Binnen deze thema's zijn inmiddels tientallen projecten in uitvoering of worden gestart. De projecten richten zich op het informeren, samenwerken en verbinden van partijen in de stad aan de doelstelling om bewust om te gaan met energie en nieuwe energievormen toe te passen. Om de forse en uitdagende stedelijke doelstelling te halen is samenwerking nodig. Deze samenwerking is niet alleen belangrijk voor de verduurzaming van de stad, maar ook om kosten te besparen, werkgelegenheid te creëren en de economie en kennispositie van de stad te versterken.

Wilt u meer weten? Op de nieuwe website www.slim-bezig.nl vindt u alle informatie over het programma 'Utrecht maakt Nieuwe Energie' en de lopende projecten.