Bull rapporteert financiële resultaten van eerste kwartaal 2009

Diemen, 6 mei 2009 - Bull maakt de resultaten bekend van het eerste kwartaal van 2009. Bull rapporteerde in de eerste maanden een geconsolideerde omzet van 249,8 miljoen euro. Dit is een stijging van 6,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Deze toename is met name te danken aan de groei van nieuw aanbod zoals High-Performance Computing (HPC).

Hardware en Systems Solutions profiteerde van de sterkte van de gehele HPC Groep en open-serveractiviteiten. De order intake steeg met 33 procent en de inkomsten met 28,7 procent. Daarnaast stegen de inkomsten uit diensten en oplossingen met 4,2 procent en de order intake met 24,7 procent.

Didier Lamouche, voorzitter en CEO van Bull: "De groei van onze inkomsten en de dynamiek tijdens het eerste kwartaal van 2009 bevestigen eens te meer dat Bull heeft gekozen voor de juiste strategie. Deze prestatie is hoofdzakelijk toe te schrijven aan het succes van ons nieuwe strategische aanbod, onze groeifactoren en onze sectorpositionering.
We blijven ons focussen op het vergroten van ons aanbod en het uitvoeren van actieplannen om de transformatie van Bull te versnellen om sterker uit de economische crisis te komen. Ondanks de druk op onze marges, als gevolg van het economische klimaat, hebben we tevens onze EBIT-doelstelling van meer dan 20 miljoen euro gehaald."

Over Bull
Bull levert open IT-oplossingen, van servers en architectuurontwerp en
-onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het dienstenaanbod van Bull stelt (semi-) overheidsinstanties en bedrijven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burger of klant te verbeteren. Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, gevestigd en beursgenoteerd in Parijs. Bull heeft wereldwijd ruim 8.000 medewerkers en is actief in bijna 100 landen. www.bull.nl.

Voor meer informatie
Bull
Pam Bergkamp
Telefoon: 020 430 2606
E-mail pam.bergkamp(at)bull.nl

Whizpr
Winnie Silvertand
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: bull(at)whizpr.nl