Ingezonden persbericht


Staatssecretaris Sport wijst Tilburgse indoor-wielerbaan af

De SP-raadsfractie in Tilburg wil van het college van B&W weten welke gevolgen de afwijzende houding van PvdA-staatssecretaris van Sport Jet Bussemaker tegenover de plannen voor een indoor-wielerbaan heeft voor de realisatie van het zogenaamde T-Dome sportpaleis dat in de Spoorzone zou moeten gaan verrijzen.

De staatssecretaris heeft onlangs op een PvdA-bijeenkomst in Tilburg gezegd dat zij geen voorstander is van een indoor-wielerbaan in Tilburg. Het T-Dome heeft als plan een onderkomen te bieden aan een wielerbaan, een indooratletiekbaan en een muziekpodium. De opmerkingen van Jet Bussemaker betroffen dus de wielerbaan. Zij zei dat er geen markt is voor nòg een wielerbaan in Nederland naast de bestaande banen in Alkmaar, Apeldoorn en Amsterdam.

De SP wil een nieuw financieel debâcle bij een groot Tilburgs project voorkomen en wil daarom van het college weten of het ontbreken van steun uit Den Haag een probleem gaat worden voor de T-Dome-plannen. Daarnaast vraagt de SP het college naar mogelijkheden en beperkingen van landelijke en provinciale financiering van het T-Dome.

Meer info:

SP Tilburg

Bart van de Camp 06 5191 7108