Ingezonden persbericht

()

PERSBERICHT

Arnhem, 17 april 2009

Toneelschuur Producties te gast in Huis Oostpool, Arnhem
met BERGEN (Rob de Graaf) - 6 t/m 15 mei 2009

()
Toneelschuur Producties speelt, exclusief in Huis Oostpool Arnhem, van 6 tot en met 15 mei 2009 de voorstelling BERGEN in regie van Erik Whien. Een voorstelling over het verlangen dat het leven eindelijk eens begint en over de angst dat het allang begonnen is. Vlak voordat Erik Whien zich als vaste huisregisseur verbond aan Toneelgroep Oostpool, maakte hij met BERGEN zijn laatste productie bij Toneelschuur Producties in Haarlem. Na de eerdere voorstellingen Geloofhoopliefde en het succesvolle Narziss&Goldmund, schreef ditmaal Rob de Graaf een nieuwe toneeltekst. BERGEN is gemaakt met twee vaste acteurs van Toneelgroep Oostpool, Lard Adrian en Ali Ben Horsting, aangevuld met acteur Bram Coopmans. Alledrie waren zij dit seizoen ook te zien in Zomergasten. Op dinsdag 12 mei is er een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Ik ben blij dat we toen konden denken dat wij iets in de wereld zouden veranderen. Dat die verandering zich vervolgens helemaal buiten ons om heeft voltrokken en dan ook nog eens in een richting die wij nooit zouden hebben gewild - dat wissten we toen nog niet, gelukkig | Chres in BERGEN

Beer, Silo en Chres zijn vrienden, al jaren lang. Samen zijn ze jong geweest - en samen kkomen ze nu, als oud geworden jongens, in een levensfase waar de terugblik minstens zo belangrijk is als het uitzicht op een gedroomde toekomst. De drie geven zich over aan één van hun tradities: het maken van hun jaarlijkse, lange en zware wandeling door een leeg en onherbergzaam landschap. We volgen hun gesprekken, we horen wat hun verlangens nog altijd zijn en we zien hoe ze vechten tegen het gevaar van teleurstelling en verbittering. Op elkaar steunen ze, maar ze zijn ook elkaars spiegel en in die spiegel zien ze een waarheid die moeilijk te verdragen valt.

met Lard Adrian, Bram Coopmans, Ali Ben Horsting | tekst Rob de Graaf | regie Erik Whien | vormgeving Catharina Scholten | kostuums Bernadette Corstens en Rebekka Wörmann | lichtontwerp Casper Leemhuis | techniek Lagon van de Lagemaat, Coen Schut

Reacties van de pers
'Zeer herkenbare thema's...door regisseur Erik Whien met een zachtaardige ironie neergezet...prachtig vormgegevenn...hartverscheurend' (Trouw) 'Scherpe dialogen en prima spel van de acteurs...volddoende stof tot nadenken'(De Telegraaf)

Speeldata BERGEN - Huis Oostpool, Arnhem
wo 6, do 7 , vr 8, di 12, wo 13, do 14, vr 15 mei 2009, 20.15 uur
(Inleiding: di 12 mei, 19.15 uur)
Prijs: ¤ 16,50 / ¤ 12,50 (Huisvriendenden/CJP/65+/medewerkers Focus) / ¤ 2,50 (ArnhemCard)Reserveren: www.toneelgroepoostpool.nl of (026) 445 96 25

Erik Whien, regisseur
Vanaf 1 januari 2009 is Erik Whien, samen met Marcus Azzini, als huisregisseur verbonden aan Toneelgroep Oostpool. Hij studeerde in 2000 af aan de Toneelacademie Maastricht en was als acteur te zien in diverse producties van o.a. Els Inc., Het Zuidelijk Toneel, Teatro en Firma Rieks Swarte. Hij viel op met zijn regies Op Hoop van Zegen bij Polly Maggoo i.s.m. Oerol (2003), Richard III bij Annette Speelt (2003), Narziss&Goldmund (2007) en BERGEN (2008) bij de Toneelschuur en Huisvuil bij Huis aan de Amstel (2007). Hij regisseerde voor Toneelgroep Oostpool de hilarische zomerkomedie Allen Af (2005) en Pijlers van de samenleving (2008) en speelde daar ook in de productie Grensgevallen (2006). Zij eerste regie als huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool was het succesvolle Zomergasten (mrt/apr 2009). Dit seizoen is hij nog te zien in de zomerproductie Los van Toneelgroep Oostpool, regie Marcus Azzini.

Einde persbericht
---


Noot aan de redactie
Voor nadere informatie, foto's en interviews kunt u contact opnemen met Birgit Bergman, medewerker public relations/pers van Toneelgroep Oostpool, telefoon (026) 35 390 35, birgit@toneelgroepoostpool.nl. Op www.toneelgroepoostpool.nl vindt u een speciale perspagina met downloads van foto's en artikelen, waarop u kunt inloggen.

Bijlagen:
- scènefoto's BERGEN (fotografie Sanne Peper)